Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Hadat üzenünk az illegális hulladéklerakásnak

By 2014. október 28.

A Károlyi Mihály utcában található szelektív sziget közelében egy figyelemfelhívó táblát helyezett el a közterületen Habis László, Eger polgármestere és a körzet önkormányzati képviselője, Kovács Cs. Tamás.

1028-Illegális hulladék TÁBLA

Néhány gondolat a táblák kihelyezésével és az illegális hulladéklerakások felszámolásával kapcsolatban:

– Első körben 12 darab tábla készült el Eger Önkormányzata, egy, a körzetben élő egri polgár, valamint a Városgondozás Eger Kft. finanszírozásában.

– A városunkban sajnos több helyen is van olyan közterület, amely arról ismert, hogy ott ismeretlenek (de környéken élő lakosok is) rendszeresen helyeznek el szemetes zsákokat. Ez teljesen illegális, aki ilyet tesz, nem csupán a törvény ellen vét, hanem áthágja az együttélés alapvető normáit, valamint nagy kárt okoz a hulladékszállítást végző önkormányzati cégnek is, hiszen a Városgondozásnál nagy plusz kiadást jelent az illegális lerakások felszámolása.

– Habis László polgármester elmondta: a figyelemfelhívó táblák kihelyezésével, a lakossággal és az önkormányzati képviselőkkel együttműködve, folyamatos takarítással a város új küzdelmet indít az illegális hulladék elhelyezés ellen. A cél az, hogy csökkentsék, felszámolják az Egerben és környezetében található lerakásokat. A Városgondozás Eger Kft. nem csak kitakarítja a „fertőzött” területeket, hanem folyamatosan ellenőrzi azokat.

– Fentieken túl nagy hangsúlyt kap a folyamatos lakossági tájékoztatás és szemléletformálás. Arra kérjük az egrieket, hogy jelentsék be, ha szemétlerakást látnak, tapasztalnak, illetve vegyék igénybe a már rendelkezésre álló szolgáltatásokat! Fontos tudni, hogy a két hulladék udvarban október-november hónapokban térítésmentesen leadható a zöldhulladék.

– A szokásos házhoz menő, őszi zöldhulladék-gyűjtési akció november 17-én indul és két hétig tart majd. A részletes program – utcákra bontva – a Városgondozás honlapján, valamint a novemberi Egri Magazinban lesz olvasható.