Skip to main content
Fejlesztés

Kültéri fitness parkot avattak a Felsővárosban

By 2014. november 25.9 hozzászólás

Városunkba a többi megyeszékhelyhez képest általában kicsit később jutnak el a dolgok – így volt ez a szabadtéri kondipark esetében is. Míg a legtöbb nagy- és középnagy városban már évek óta van ilyen lehetőség, Egerben most szombaton avatták fel az elsőt. Ámde türelmünk mint a tenger, lényeg, hogy már nálunk is lehet a szabad ég alatt edzeni!

DSC_4743

A bárki által ingyen használható fitness park a felsővárosi Cifrakapu utcán, a Nemzedékek tere mellett kapott helyet egy kellemes kis ligetben, úgyhogy nyáron is tökéletesek lesznek a körülmények. A beruházás mintegy másfél millió forintba került és a környék lakóinak igényéből született meg. A területen 5 eszköz kapott helyet, ezeken egyszerre 9 ember erősödhet az alábbi módokon. A leírásokért a gyártó honlapjához nyúltunk.SZÖRF ÉS STEP

FUNKCIÓ

Derék és lábizmok fejlesztése, erősítve a rugalmasságot és mozgékonyságot a deréktájon.

ALKALMAZÁS
Tartsd a fogantyúkat mindkét kezeddel. Az egyik oldalon lépegess a pedálokon, a másik oldalon jobbra-balra végezz kilengéseket derékból, törzsed függőlegesen tartásával.

[clear]

LOVAGLÓ

FUNKCIÓ

A végtagok mozgása által a szív-és tüdőkapacitás növelése, a lábak és a mellkas izomcsoportjainak erősítése.

ALKALMAZÁS
Ülj az ülésre, fogd meg a fogantyúkat mindkét kezeddel, tedd a lábad a pedálokra. Húzd magad felé a fogantyút, miközben lábadat teljesen kinyújtod, majd ülj vissza.

[clear]

DERÉKMOZGATÓ

FUNKCIÓ

Fejleszti a derék és a csípő izmait, javítja a rugalmasságot és gyorsaságot a deréktájon. Kiváló alakformáló.

ALKALMAZÁS
Állj a forgókorongra, tartsd magad egyensúlyban a fogantyúk segítségével. Törzsedet függőlegesen tartva derékból végezz minél nagyobb kilengéseket jobbra-balra.

[clear]

ELLIPTIKUS SÉTÁLÓ

FUNKCIÓ

Fejleszti és erősíti az egész test ízületeit, növeli a szív-és tüdőkapacitást. Intenzív mozgást biztosít, így zsírégető szerepe révén kiváló alakformáló.

ALKALMAZÁS
Lépj a pedálokra, fogd meg a fogantyúkat mindkét kezeddel és mozgasd az eszközt kezeiddel és lábaiddal felváltva.

[clear]

LÁBERŐSÍTŐ

FUNKCIÓ

Alsó végtagok izomzatának és ízületi stabilitásának fejlesztésére, reumatikus ízületi gyulladások és isiász enyhítésére szolgál.

ALKALMAZÁS
Ehhez nem találtunk leírást, de nem egy ördöngösség: fenék az ülőkére, láb a tartóba, láb kiegyenesítésével test hátratol, majd ugyanezt a folyamatot eszméletvesztésig ismételni.

[clear]

Szólj hozzá! 9 hozzászólás

 • Türelmünk az tengernyi,de… Reméljük ez a 1,5 milliós beruházás csak az első kicsi és bátortalan lépés, amit majd száguldás követ. Javaslom a városvezetőknek, hogy induljanak meg ebbe az irányba, mint “dörömbözi ökre”. A rekreációs sportra fordított adóforintoktól, semmi sem hasznosul jobban. Az Érsekkertben is elférne egy ilyen, akár 10-12 gép is, hiszen hely van. Oda sokan járnak le futni, kerékpározni, focizni, kosarazni, görkorcsolyázni, tehát adott a célközönség is. Lehetne a gyermek játszótér mellé, a komplett család játéktere biztosítva lenne.

 • Hegyi Mariann (Facebook) szerint:

  És ugyan meddig lesz ez így egyben?!

 • Méregzacsko szerint:

  ez is egy nagyon jó lehetőség az egészséges élethez,még pénzbe sem kerül,tehát, nincs kifogás !

 • gyúrós szerint:

  Húzódkodó ? Tolódzkodó ? Korlátok? mi ez nyugdíjasoknak van? sokkal kevesebb pénzből sokkal jobbat lehetett volna…

 • Nándi szerint:

  Tényleg semmi nem jó. :(

 • Ferenc szerint:

  Húzódkodó ? Tolódzkodó ? Korlátok? sokkal kevesebb pénzből sokkal jobb parkot is lehetett volna csinálni
  Teljesen egyetértek ezzel a hozzászólással. Bár hőbörgésnek hangzik, de igaz. Szinte minden nagyvárosban van már egy normális kondipark. Egerbe nincsen. Igazán odarakhattak volna már néhány korlátot.

 • Https szerint:

  Ez nem kondipark.. ez nyuggerpark

 • Névtelen szerint:

  Miért? Mi baj a nyugdíjasokkal? Ők nem kaphatnak valamit?