Skip to main content
Szabadidő

Megérkezett a Dobó téri karácsonyfa

By 2014. november 25.3 hozzászólás

Ma délelőtt felállították mindenki karácsonyfáját a Dobó téren. A mi növényünk a kivágását leszámítva jó egészségnek örvend, enyhe megrázkódtatás látszik rajta mindössze a pécsi kollégájával történtek miatt. A vásár most pénteken indul, a díszfényeket pedig 30-án, vagyis advent első vasárnapján délután négykor kapcsolják fel. Rövid részletek a fáról és a karácsonyról alább.

MEGÉRKEZETT A VÁROS KARÁCSONYFÁJA

Kedden délelőtt megérkezett a Dobó térre a város karácsonyfája. A fenyőt ezúttal Egerszalókról, egy családi ház udvaráról hozták. A Városgondozás Eger Kft-től és az EVAT Zrt-től származó információk alapján a leendő karácsonyfa 12 méter magas és hamarosan 1 km fényfüzér díszíti majd, valamint kb. 200 db gömbdísz kerül az ágakra. Ha az időjárás engedi, ma 16.00 órától kezdik el a fa díszítését.

Eger ünnepi fényei november 30-án, vasárnap 16.00 órakor gyúlnak ki a belvárosban és a főtéren. A városi adventi koszorún az első gyertyát adventi ünnepség keretében Habis László polgármester gyújtja meg, a történelmi egyházak lelkipásztorai pedig adventi gondolatokkal köszöntik az egrieket.

Önkormányzati közlemény

Szólj hozzá! 3 hozzászólás