Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Egy dupla méretű és egy teljesen új, „mini jégpálya” Egerben

By 2014. november 26.4 hozzászólás

Ismét lesz jégpálya Egerben, ezúttal az Érsekkertben. A tavalyi 600 m2-es felület helyett immár 1200 m2 kiválóan csúszható, jól karbantartott jégfelület várja majd a sportolni vágyókat, terveink szerint november közepétől egészen márciusig. A jégpályához minden kiegészítő szolgáltatást is biztosítunk, így lesz korcsolyakölcsönző, büfé, öltöző-melegedő sátor is.

A leendő üzemeltetővel folytatott tárgyalások során fontos volt számunkra, hogy a téli szórakozási lehetőséget alapvetően pénztárcabarát áron kínáljuk az egrieknek, s hogy az Eger Városkártyával rendelkezők, valamint az iskolai csoportok minél nagyobb mértékű kedvezményt kapjanak a belépőjegy árából. Iskolai testnevelési órák keretében a tanulók a diákjegy 1/3-áért vásárolhatnak belépőt, a maradék 2/3 részt Eger Önkormányzata biztosítja hozzájárulásként, a fiatalok sportolása érdekében. Ezzel a város egy-egy alkalommal gyermekenként 400 Ft támogatási kötelezettséget vállal magára.

Eger Önkormányzata 2014-re 1,5 millió Ft költségvetési forrást biztosít a jégpálya-használathoz, valamint a Közgyűlés döntött arról is, hogy 2015. január-február hónapra is kötelezettséget vállal a hozzájárulás biztosítására, 2,5 millió Ft-os keretösszeggel.

A városi műjégpályára a tavalyi szezonban – a 2013. november 22-i nyitás és a 2014. március 2-i zárás közötti 101 napos üzem alatt – 21.466 fő váltott jegyet. A számok azt mutatják, hogy napi átlagban több mint 212 fő sportolt a jégen. Az iskolai csoportoknak járó, igen kedvezményes, 200 Ft-os áron 5.550 fiatal látogatott a jégpályára.

Tájékoztatásul a tervezett, 2014-15-ös árakról:

A 6 éves kor alatti gyermekek – az üzemeltetőtől kapott ajánlat szerint – várhatóan 400 Ft-ért léphetnek be a jégpályára, míg a diák és nyugdíjas belépők árát 650, a felnőtt jegyét pedig 850 Ft-ra tervezzük. Eger városkártyával a fenti árakból 10% kedvezmény lenne érvényesíthető alkalmanként. Óvodás, általános és középiskolai csoportoknak 15 fő felett – pedagógus kísérettel, 8.00 és 14.00 óra között – 250 Ft/fő/alkalom a jégpálya használatának ára. Ez a kedvezmény iskolai tanítási napokon vehető igénybe, a kísérő pedagógus ingyenesen veheti igénybe a létesítményt.

JÉGPÁLYA A GÁRDONYI TÉREN

Az újonnan létrejött Gárdonyi téren is felállítunk egy 275 m2-es mini pályát, reményeink szerint a gyermekek nagy örömére. A kisebb, belvárosi létesítménynél szintén lehet korcsolyát kölcsönözni és finomságokat fogyasztani, melegedni. Az üzemeltetőnek egységes, 300 Ft-os jegyárat javasoltunk, a pályát alapvetően – annak mérete miatt – 14 év alattiak számára alakítjuk ki. A Gárdonyi téri jégpálya jól kiegészíti az érsekkerti létesítményt és színfoltja lesz a megújult belvárosnak – a tervek szerint – december 5-e és február 5-e között. 8.00-20.00 óráig várja a gyerekeket, nagyobb testvéreket és szülőket.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • „Anyám, add el a házat!” Eddig egy sem, most meg rögtön kettő?

  • Daniel szerint:

   Mindig is volt jégpálya Egerben, kivéve azt a rövid időszakot, amikor a Csebokszban a műlyégpályát az ott lakók bezáratták… A 600 m2-es pálya már tavaly, és tavaly előtt is fent volt a Katkó udvarán.

   • laport szerint:

    Nem záratta be senki, a végül meg nem épült biomassza erőmű miatt szüntette meg a város a pályát.

 • Anti szerint:

  Örülhetünk legalább, hogy ilyen is van, rögötn 2 féle is…Komolyan modnom itt jót tenni az embereknek nem lehet