Skip to main content
Szabadidő

A plázában folytatódik a Kultúrszalon

By 2014. december 11.One Comment

Többször említettük már, hogy mennyire szeretjük a Széchenyi utcai Kepes Központot: a nyitásával nem csak az otthonául szolgáló épületet újították ugyanis fel kívül-belül csodaszépen (bár a Fati Partus-ért azóta is húzzuk a szánkat), de maga a tartalom is végtelenül tetszetős benne. A programjaik és kiállításaik nagyobb része szélesebb körnek is érdekes lehet, a maradék pedig olyan különlegességekből tevődik össze, amik igazi kis kulturális ínyencségnek számítanak – kiváltképp úgy, hogy mindezt vidéken élvezhetjük.

A magunk részéről így eddig is emeltük kalapunk a Kepes kínálata előtt, aztán erre a pozitív megítélésünkre szolgáltak rá még jobban a Média Egerrel karöltve létrehozott Kultúrszalon rendezvénysorozatukkal. Ezen alkalmak gyakorlatilag egy-egy teázós-beszélgetős estet jelentenek olyan nevekkel, akikkel arányaiban azért elég ritkán van alkalmunk teázni és beszélgetni Egerben. Például Alföldi Róberttel, vagy Mácsai Pállal, csak hogy a két utóbbi vendéget említsük.

1412791_367564020086458_1282064889296828511_oKultúrszalon Alföldi Róberttel. Forrás: facebook.com/kulturszalonakepesben

Kisebb bánatunkra ez a program decembertől átköltözik az Agria Parkba, mely változásból mindössze annyi a fájdalmunk, hogy a Kepesben szebb volt a háttér. Ám mit sem számít ez azon örömünkhöz képest, hogy tovább folytatódik a sorozat, a következő beszélgetés így a két ünnep közt, december 29-én következik Egressy Zoltán íróval, Rostás Bea szobrászművésszel és az Ágoston Kártett zenekarral. Jegyek elővételben 15-től kaphatóak a bevásárlóközpont információs pultjában.

1524493_379124552263738_2990965897068083759_oKultúrszalon Mácsai Pállal. Forrás: facebook.com/kulturszalonakepesben

Zárójelben jegyeznénk még meg a másik nagy (ez esetben igazán nagy) fájdalmunkat, mégpedig, hogy a szervezők nem gondolnak a magunkfajta bamba, és eseményről lemaradó emberkékre. Indokolatlanul nagy összeget is hajlandóak lennénk fizetni egy olyan dvd-ért, amin visszanézhetőek lennének a Kultúrszalon beszélgetések!

Szólj hozzá! One Comment

 • gelb judit szerint:

  T. minden rendezvényükön jelen voltam. Szinvonalas a tartam, a hely ….Az utolsó rendezvényre hiába mentem , sötét volt a
  KEPES. Ma tudtam meg a változást, uis tajékoztatást az intézményen nem láttam /ma végre besurrantam, a Nemzetiben is érdeklődtem./ Hogyan tovább …??? Sajnos 2014-ben a sok jó rendezvény volt, de rengeteg óriási bakit is találtam.
  Szeretném, ha folytathatnám ezen programok látogatását és ilyen meglepetésekkel egyáltalán nem találkoznék.
  Szivesen segitek, amit tudok, ha megkérnek.

  Üdv: GELB JUDIT