Skip to main content
KözlekedésMás tollából

Várfalsétányi ízelítő

By 2014. december 11.5 hozzászólás

Bizonyára sokan tudják, hogy új sétány épül a vár tövében – ha máshonnan nem, akár onnan is lehet ezt sejteni, hogy távolról nézve egy elég kontrasztos szürke csík jelent meg nemrég a múzeum alján. Bevalljuk, mi kicsit csalódtunk, mert valamiért azt hittük, hogy idén már bóklászhatunk ezen a szakaszon, aztán meg mégsem. De gond egy szál se, egyrészt, mert mi nagyon türelmesek vagyunk, másrészt pedig, mert vannak, akik ha csak képről is, de megmutatják nekünk, hogy milyen lesz majd az új út. Szinok Gábor fényképeit a Minden, ami Eger oldalról kölcsönözzük:

Az már előre látható, hogy az új sétány minden bizonnyal Eger egyik leghangulatosabb része lesz, főleg este kecsegtet majd egy csodás panorámával a tanösvényként is funkcionáló terület. És bár az ilyen félkész dolgokkal kapcsolatos kérdéseinket nem szoktuk próbálni idejekorán megfejteni – inkább kivárjuk velük az átadást – most azért szöget ütött a fejünkben egy kapu, ami Gábor képein látszik. Eddig ugyanis úgy tudtuk, hogy ez egy sima közterületi sétány lesz, éjjel-nappal nyitva, boldog-boldogtalannak használatra készen. Ebbe a funkcióba viszont sehogy nem tudjuk beleilleszteni azt a kis fekete kaput. Kivárjuk, hogy mi is lesz ő végül, de, aki esetleg már tud róla valamit, tőle szívesen vennénk, ha megosztaná velünk ezt az infót.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Dobó Pista szerint:

  Na végre valami hasznos „fejlesztés”! Nagyon szép lett, a Budai váréhoz hasonlít kicsit.

 • Annó nim szerint:

  Nappali sétány !!

 • Eger megérdemelne egy graffiti ellenes kommandót is! (még mielőtt ezt a szépséget össze nem firkálják az eszetlenek)

 • Sári Lajos szerint:

  Nagyszerű ez a várfalsétány! Csak üdvözölni lehet !
  A Vár és város rég megérdemelte ezt a fejlesztést !
  Igényes megjelenésével mind a Vár, mind várfal látványértékét emeli ! Városfeltáró létesítmény…, új nézőpontokból csodálható ez a gyönyörű város !
  Kár lenne időben korlátozni a használatát, hiszen az éj fényeiben tündöklő városnak és kivilágított épületeinek imázsa felér a nappalival !
  Megfelelő közvilágítása esetén este is biztonsággal használható lenne és önmaga is szépséges látványelem lenne !
  „Barbárokkal”, graffitizőkkel szemben fokozott felügyelettel megóvható. Remélhetőleg megvalósítják teljes hosszban az Északi-kaputól a Tinódi térig, így tovább a Vár-köz szép lépcsősorával egységet képezne !
  A távolból,”volt egri”-egriként is nagyon örülök neki !

  (Megjegyzés az EN Blognak, T. Admin’nak ! Hozzászólásom bárholi megjelenését – változatlanul! – nem korlátozom ! Persze e megjegyzés mellőzésével… ;) :) )

 • Agoto szerint:

  Fantasztikus élmény volt végig sétálni a falak mellett, de: miért zárták ki az élményből a gondos kutyatartókat? Nem túlzottan nagy beruházást igényel néhány ú.n. kutya wc felállítása, és máris barátságosabbá válna a terület. Külföldön ezeket a helyeket eleve így tervezik. Természetesen ez feltételezi az intelligens kutyatartást, ami még nálunk még „akadozik”, dehát mindent nem lehet tiltással elintézni. A tiltó tábla helyett sokkal jobban mutatna pl. a következő felirat:” A sétány egész területén kutyák csak pórázzal sétálhatnak. Kérjük a gazdáikat, hogy szükség esetén használják kedvencükkel a kutya wc-t.” Nem barátságosabb így egy kicsit?