Skip to main content
FejlesztésKereskedelem

Új társasház épül a Kertész utcán

By 2015. január 8.One Comment

Bár az építéséhez még nem kezdtek hozzá, idén év végére tervezik annak az új társasháznak az átadását, mely a Kertész és Homok utcák sarkán kap majd helyet. A beruházás Keller József vállalkozóhoz- illetve az Egri FC egykori tulajdonosához köthető, akinek a nevével már több társasház és egy komplett lakópark is összefonódik a városban. Az új épület a tervek szerint nagyjából 30 lakásból áll majd, melyeket igényük szerint személyre szabhatnak a leendő lakók.

Ház állott, most kőhalom, de társasház lesz, mutatom

A beruházásra részben azért lehet fontos felfigyelni, mert egy fokkal rendezettebbé válhat majd tőle a Kertész utca megjelenése, ez viszont a kisebb jelentősége. A nagyobb, hogy ez lesz az első olyan egri fejlesztés, ami látványosan igyekszik megkavarni a válság okozta ingatlanpiaci állóvizet. 2008 után országszerte megrogyott ez a szektor, ráadásul nem csak az építkezések száma csökkent drasztikusan, de a meglévő ingatlanok árai is lejtmenetre váltottak. Az utóbbi időszakban javulni látszik a helyzet, Budapest után a nagyobb vidéki városokban is először megállt a csökkenés, majd szépen-lassan növekedés jelentkezett az említett két területen. Eger piaca eddig alig észrevehetően reagált a helyzetre, 2014-ben az árak emelkedés helyett inkább csak megálltak a csökkenéssel és ha nincs a belvárosi rehabilitáció, akkor az építkezések száma is félelmetesen alacsonyan alakutak volna. Családi házból épp úgy jelképes számban épült ekkor a városban mint társasházból – utóbbiból pedig maximum 5-6 lakásnyi méretűeket mertek megkockáztatni a vállalkozók. És bár az egyik új budapesti, tágabb értelemben vett belvárosi lakópark napjainkban több mint 220 lakással épül, egri viszonylatban azért érezhetjük, hogy mekkora lépés lesz ez a 30 lakásos változatunk is az előző évekhez képest. Kérdés persze, hogy mennyire lesz életképes a fejlesztés, erre viszont az év végén már választ is kaphatunk. Állítólag az ingatlanpiacunk még közel sem nevezhető telítettnek és elméletileg fizetőképes kereslet is egyre nagyobb számban jelentkezik az új lakásokra, úgyhogy az adatok alapján akár optimisták is lehetünk.

Szólj hozzá! One Comment

  • Gabriella szerint:

    szeretem látni a régi házunkat,és nagyon szeretem az egész környéket még így is a” messze távolból ” jó kedvet és napot okoz.Az is jó lenne,ha a 2015-évet járná be és mutatná meg az autó, azokat a részeket amik fel lettek újítva és ezáltal még több érdekességet láthatnánk.