Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Az „Egri Kemény” ismét bizonyított

By 2015. január 20.

A 2013/14-es tanév diákolimpiai versenyeinek legsikeresebb iskoláit és tanárait díjazta január 20-án kedden, Budapesten a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Az általános iskolák versenyében az eredményességet tekintve akárcsak tavaly, idén is az egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola végzett az élen, megelőzve egy tatabányai és egy szombathelyi intézményt.

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megtartott ünnepi rendezvényen Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a magyar fiatalok jövője a sportban is gyökerezik. Ezért fontos nagy figyelmet fordítani arra, hogy az iskolában minél több diák mozogjon, sportoljon. A gyerekek számára a sport ugyanakkor a hasznos időtöltés egyik eszköze is – tette hozzá.

Mint elhangzott, a diákolimpia selejtezőiben és döntőiben 2500 intézmény 280 ezer tanulója vett részt, így a versenyrendszer keretében tulajdonképpen minden negyedik diákot sikerült bevonni a közös sportolásba.

A tavaly nyolc ország középiskolásainak részvételével megrendezett varsói nemzetközi atlétikai versenyt a magyar csapat nyerte meg, a Gimnasiadén pedig Magyarország 37 nemzet között az előkelő negyedik helyen végzett. (Forrás: MTI)

HABIS LÁSZLÓ POLGÁRMESTER KÖZLEMÉNYE:

Az egri gyermekek és pedagógusok, az egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola ismét bizonyított. Büszkék lehetünk a Kékesi László igazgató által vezetett csapat teljesítményére és arra, hogy a „Kemény” immár harmadik éve volt hazánk legeredményesebb általános iskolája a diákolimpiákon.

Büszkék lehetünk arra is, hogy az egri diák-sportolók 13 sportágban voltak a legeredményesebbek: összesen 18 bajnoki címet, valamint 22 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek, s a varsói nemzetközi viadalra utazó 36 fős magyar válogatottban 6 egri atléta kapott helyet.

Eger Önkormányzata lehetőségeihez mérten mindent megtesz azért, hogy hozzájáruljon a sikeres folytatás feltételeinek megteremtéséhez: 2014-ben felújítottuk a birkózótermet, korszerűsítettünk két iskolai tornatermet, felújítás alatt áll a Kemény Ferenc Sportcsarnok és a Lenkey iskola tornacsarnoka.