Skip to main content
Kereskedelem

Matattunk a mozi zsebében

By 2015. január 27.One Comment

Érdekes dolog intézmények és vállalkozások zsebében turkálni, az egyszeri halandóként megszokottakhoz képest egészen más címszavak alatt- egészen más nagyságú összegeket láthat ilyenkor az ember. Ezen adatok nagy része persze üzleti titok és emiatt ki is maradunk belőle, de nem úgy az önkormányzat cégeiből, amiknek kötelező megmutatniuk, hogy hogy gazdálkodtak.

urania

Uránia alsó szint – Forrás: facebook.com/egermozi

Érdeklődőknek elhoztuk alább a 100%-os önkoris tulajdonú mozik 2014. évi I.-III. negyedévi mutatóit. Gondoltuk például, hogy ezen időszak alatt a büféből több mint 6 millió forintot szedett be a plázás mozi? Az Uránia pedig ennél is többet, majdnem 8 és fél milliót? Vagy, hogy filmkölcsöndíjra összesen 27 millió forint ment el? Na, ha nem gondoltuk, akkor  alább megbizonyosodhatunk róla. Összességében egyébként elmondható, hogy ezen időszak alatt (és így minden bizonnyal éves szinten is) a plázás mozi enyhén veszteséges, az Uránia nyeresége viszont elég ahhoz, hogy éppen pozitív irányba görbüljön a mutató.

(334zleti terv 2014 I-III negyed351v.xls)

(334zleti terv 2014 I-III negyed351v.xls)

Forrás: „ELŐTERJESZTÉS az Agria Film Kft. 2014. évi üzleti tervének I-III. negyedéves teljesítéséről és a Felügyelő Bizottság 2014. évi beszámolójáról”

Szólj hozzá! One Comment

  • Zoli szerint:

    Utána kellene nézni mit érdemes vetíteni, csak azért, mert pláza mozi, nem kell minden szutykot kikölcsönözni hogy kitöltsék a műsoridőt. Máshol ugyanazt a filmet több időpontban is vetítik egymás után, itt egy filmet pár napon keresztül csak 1 időpontban lehet megnézni. Szerintem ez így nem jól működik.