Skip to main content
Szabadidő

Március 27-29 között lesz az Eger Rallye

By 2015. február 6.One Comment

2004-óta tartanak rally-t Egerben, a sorozat először 2012-ben szakadt meg. 2013-ban újra dübörgött a ménes, majd tavaly ismét elmaradt a verseny. Bízunk benne, hogy nem állunk át ilyen kétévi rendezésre, mindenesetre a semmitől már az is jobb lenne, és lényeg, hogy idén újra lesz rally a városban, és -környékén, méghozzá március 27 és 29 között!

 

 

A verseny megrendezése általában pozitív fogadtatásra talál, közvetlenül, vagy közvetve ugyanis mindannyiunk hasznára válik. Pár napra zsúfolásig telik a város: a verseny a turisztikai főszezon előtti nihilben képes nyári rendezvényes napokat megszégyenítő mértékben felpörgetni az egri szolgáltatók forgalmát. Igazi szezonalitást-törő rendezvénnyel van hát dolgunk, amiért a legtöbb turizmusából élő település aranyat adna. Nem hiába ragaszkodik Eger is a versenyéhez, az idei számokról ugyan nem tudunk, de eddig minden alkalommal milliós nagyságú támogatást kapott a rendezvény. A gazdasági hatása mellett persze mint autóverseny is vonzó tényező a rendezvény – igaz úgy már csak a sportág kedvelőinek. Aki ebbe a körbe tartozik, jól járt, a többieknek pár nap türelemre van ilyenkor szükségük, ami viszont mint tudjuk, és a mellékelt ábra mutatja, rózsát terem. Már feltéve persze, ha erre a pár napra a városunk érdekeit előrébb tudjuk tartani a sajátjainktól.

 

A hírhez az FM 7 megosztását használtuk forrásként, majd megerősítésért az MNASZ versenynaptárjához nyúltunk. A főoldalon- és a megosztásokban látható képet a rallye2.hu-ról kölcsönözzük.

Szólj hozzá! One Comment

  • Marika Berecz Alfonzné szerint:

    Én nem vagyok semmi jónak az elrontója, nem látom itt az útvonalat,de gondolom ugyan ott lesz ahol eddig volt.A Hibay Károly útra gondolok.A szervező rendezők, jobban is átgondolhatnák ,hogy ne ilyen szűk utcán át menjenek az autók.Képzeljék el, lassítanak, vagy feltorlódnak az autók és járatják a motort, sőt az elinduláskor jól megpörgetik, turáztatják a motort.Csak ugy rengenek a falak és az ablakok.Hangsúlyozom, nincs semmi bajom az autó versennyel, sőt….inkább az útvonallal van bajom.Tessenek ezt még időben átgondolni.