Skip to main content
Kereskedelem

Filagóriát épít a Nemzeti Étterem

By 2015. február 26.4 hozzászólás

A Katona téri Tábornok-ház régóta keresi már a helyét Egerben, az egykor iskolai- és katonai szerepeket is betöltő épület az elhelyezkedéséhez, illetve méreteihez képest, napjainkban igen csak alulhasznosított. Tulajdonosa jelenleg hirdeti egyébként a házat, a 700 négyzetméteres ingatlan bérlővel együtt 250 millió forintért várja új gazdáját.

A lehetőségekhez képesti kihasználatlansága ellenére némiképp javult viszont a ház sorsa az utóbbi időben: egyrészt a tulajdonosa 3 éve felújította az épületet, másrészt pedig a Szent-Lőrinc iskolához tartozó Nemzeti Étterem bérlő is jobban mutat azért most benne, mint a korábbi kínai étkezde tette azt. A jelenlegi lakó pedig, úgy néz ki, szeret ott lenni, hamarosan egy új filagóriát tervez ugyanis építeni maga elé. A kis kerti ház hangulatos helyszínként szolgálhat majd a vendégeknek és nem mellesleg megtörheti az udvar jelenlegi zavaróan nagy ürességét. A bővítést tavasz végére – nyár elejére tervezi befejezni az étterem.

Forrás: Nemzeti Kávéház-Étterem (facebook.com/tabornokhaz)

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Gabriella szerint:

  Ez nagyon tetszik nekem.Eddig ahányszor elmentem mellette,szinte idegesített a csupa vakító fehérség,fehér épület,a teraszon a kövezettől a székekig,de ez most ezzel az átlátható kerítéssel és épülettel és a színe,ha ez a elképzelés valósul meg akkor ez megint, egy vonzó különlegesség lesz a városban.

 • Egy Egri. szerint:

  Sokkal jobb ötlet, mint a tavaly nyáron oda tett „tökmagos ” bódé volt.
  Remélem, hogy sikerül nekik ez az elképzelés.

 • Gabriella szerint:

  Most lehet,hogy egy orbitális hülyeséget kérdezek és most várom is a kérdésemre a választ,sőt hálásan megköszönöm.Az Egészségház utcából,ha bemegyünk az Érsekkertbe az a kis házikó az szintén Filagória ? Mi pavilonnak nevezzük,de lehet,hogy nem az,csak így könnyebb megjegyezni.

  • Válasz szerint:

   A két szó jelentése az én értelmezésem szerint erőteljesen rokonértelmű. Mindazonáltal az érsekkerti alkalmatosságot az én környezetemben is mindenki (zene)pavilonnak hívja, talán elsősorban mert ez a kifejezett funkciója.