Skip to main content
Közlekedés

Biciklizhetőbbé teheted a várost

By 2015. március 9.

Eredetileg múlt héten terveztük közzétenni ezt az irományt, akkor viszont valamiért elmaradt, így elnapoltuk inkább most keddre. Még jó, hogy megnéztük viszont újból a tartalmát, mert a keddi dátumon meg már érvényét vesztette volna az egész. Nem megy ez nekünk, na mindegy, az utolsó előtti pillanatban azért még mutatjuk, hogy miként lehet biciklizhetőbbé tenni Egert:

Történt, hogy Eger városa megbízta a Magyar Kerékpárosklubot, hogy dolgozza ki a város kerékpárosbarát fejlesztési koncepcióját. Ezért ezúton is tiszteletünk egyébként, mert legalább az igyekezet látszik a részükről, ami mindenképp szimpatikus dolog. „A munka során felmérik a város közlekedési hálózatát, a lakosok igényeit és meghatározzák azokat a kritikus konfliktuspontokat, amelyek felszámolásával kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető a mindennapi kerékpárhasználat. Az önkormányzat által megrendelt munka célja, hogy költséghatékonyan megvalósítható javaslatokat és eszközöket mutassanak be Eger alap- és fő kerékpáros insfrastruktúra-hálózatának kialakításához. Ez magyarul a főúthálózat és a teljes utcahálózat bringázhatóvá tételét jelenti.” írják a munkáról a Klub oldalán.

kerekparut

A két autó közt egyébként egy bicikliseknek kijelölt út halad

A felméréshez a lakókra is szükség van, akik egy kérdőíven jelezhetik a különböző igényeket, illetve a problémás pontokat a városban. Olyanokat például mint az új bicikliút beparkolása, vagy a felsővárosi kerékpárút kettévágása sárga csíkozás nélkül. A kérdőív március 10-ig tölthető ki, ergo ma van az utolsó napja. Egerben biciklizőknek érdemes élni a lehetőséggel, mert a kitöltéssel a saját helyzetünkön javíthatunk majd. A kérdések ide kattintva, vagy a forrásként is használt Part magazin oldaláról érhetőek el.