Skip to main content
Kereskedelem

Egri üzletház is érintett a Quaestor csődjében

By 2015. március 11.

Bizonyára sokan hallottak a napokban a Quaestor csődjéről – ez immáron a harmadik bedőlő brókercég az országban, így a történet messzebbről nézve is érdekes lenne, most mindenesetre csak az egri vonatkozását emeljük ki.

Az öncsődöt jelentő cég 1996-óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel, mely idő alatt jelentős birodalmat épített ki az ország egész területén. Egerben a Szent János utcai Labirintus üzletház köthető a hálózathoz. A mostani csőd után a ház – a cég legtöbb ingatlanjához hasonlóan – valószínűleg csak nehezen lesz értékesíthető, és ha még lesz is vevő rá, jó eséllyel ő is a piaci ár alatt szerezheti meg magának az épületegyüttest. A Questor egyébként szolgáltatóház-, vagy magán egészségügyi központ kialakítását tervezte az ingatlanból. Eddigi forrásunk a Portfolio cikke volt.

Forrás: Quaestor.hu

Fura helyzet a Labirintusé, a kiváló elhelyezkedésű üzletház ugyanis a legjobb indulattal is csak vergődik a belvárosban: üzlethelyiségei látványosan csak nehezen kiadhatóak, az utóbbi időben pedig több bérlő is búcsút intett neki. Már-már egy kis szellemplázaként üzemel Egerben, helyzete kísértetiesen hasonlít a budapesti Millennium Shopping Centerére, aminek ugyanígy a belváros közepén, a Váci utcáról (!) nyílva sikerül mindmáig kongania az ürességtől. Olyan látványos és drága melléfogások ezek az üzletházak, hogy felmerül, talán nem is csak az üzletpolitikával lehet baj az esetükben, hanem valami sajátos fogyasztói pszichológia is állhat a sikertelenségük hátterében. Az egri Labirintus jövőjét mi leginkább egy irodaházként tudjuk elképzelni, de a Quaestor fentebb említett elképzelései is életképesek lehetnek – az utcafronti üzletek meghagyásával persze, mert azok könnyen és jó áron kiadhatóak. Csak érdekességképp, hogy nagyjából be tudjuk egyébként tájolni a ház árszabását: az alagsorban egy 17 négyzetméteres, összközműves üzlethelyiség jelenleg 4 millió forintért van eladásra kínálva.