Skip to main content
Fejlesztés

Lakópark lesz az egykori kempingből

By 2015. március 19.One Comment

Nem mai sztori már, hogy megszűnt Egerben a felsővárosi kemping – ugyanígy nem ma született meg az az elképzelés sem, hogy a helyén egy kertvárosias lakópark épüljön. Bejegyzésünk apropóját a legutóbbi közgyűlés adta, amin is apróbb változtatásokat kellett elfogadni a terület szabályozási tervében. Az átlag halandókat ez aligha érdekli, akit viszont mégis, neki elég ide kattintania a tömörített fájl letöltéséhez, amiből aztán minden részletet megtudhat. Ami most nekünk is érdekes, az magának a lakóparknak az elképzelése, egy nagyon jó környék van ugyanis születőben a városunkban.

Szab

Kezdjük ott, hogy a lakópark továbbra is magánutakat foglal majd magában, és az egész zsákutcaként fog működni, magyarul csak a rutinpálya melletti körforgalom felől lehet megközelíteni. Első ránézésre rossz ötletnek tartottuk ezt, ahhoz, hogy a lakópark belső csücskéből autóval eljussunk a belvárosba, így tenni kell ugyanis egy majd’ másfél kilométeres kerülőt, ami egy hét alatt már 15 kilométernyi plusz benzin. A gyorsabb kijutás ráadásul különösebben jelentős beavatkozás nélkül megoldható lenne a II. Rákóczi Ferenc útra, maga a kivezető út rossz minőségben ugyan, de már megvan, maximum annyi, hogy egyirányúsítanánk, hogy csak kijönni lehessen róla, és így a négysávosról lekanyarodók ne okozzanak torlódást. Ezzel legalább már csak napi egyszeri kerülőt kéne tenni, na meg a főutat is tehermentesítenénk némiképp. Persze igaz, hogy ezzel az átjárhatósággal bevinnénk mindazt a lakóparkba, amit az átmenőforgalom okozni tud és amitől így viszont ügyesen megóvják majd a bentlakókat. Ha jól értettük a jeleket, autós vész ki/be járatként továbbra is megmarad a kapu a Rákóczi útra, sőt, gyalogos átjáróval bővül is majd. A lakópark kap egy új gyalogos- és kerékpáros hidat is, ezen keresztül a Bükk-sétányra lehet átjutni. Ugyanígy újdonság lesz egy patak parti sétány, jelenleg csak a lakótelep felőli oldalon tudunk ott bóklászni ugye.

Az új városrész legvonzóbb tulajdonsága, hogy nagyon jó helyen lesz. Tudniillik úgy használja majd ki Eger legnagyobb lélekszámú részének az előnyeit, hogy a negatívumokból a legtöbbet kiszűri. A környék közel húszezer fős lakosságának ellátására komoly szolgáltatatási szektor épült ki – ez általában minden lakótelepen, vagy sűrűn lakott területen így van. Ennek a helyzetnek viszont megvannak a hátrányai is, ezek a területek általában nem a legvonzóbbak közé tartoznak a városokban – mivel nagy tömegnek készültek, így az ingatlanárak érthető módon alacsonyak, az alacsony árak pedig vegyes összetételű lakóközösséget eredményeznek. Az új lakópark szerencsés lakói közel idilli környezetben élvezhetik majd egy lakótelep minden előnyét, -annak minden hátránya nélkül. Légvonalban pár méterre, közvetlenül a lakótelep mellett épülnek majd a házak, mindezt azonban kertvárosi, erdős környezetben, teljesen elszigetelődve a panel épületektől. Ritka az ilyen lehetőség egy város életében, Eger is a sajátos fekvésének köszönheti a terület sterilségét, ha nem folyik ott a patak és nem egy domboldalról lenne szó, napjainkban minden bizonnyal ott is emeletes házak állnának már.

A betelepülni vágyók egyébként már válogathatnak a megvételre kínált, 85 darab közművesített telek közül, nagyon érdeklődőknek még azt is mondjuk, hogy az OTP Ingatlanpont értékesíti őket. Egy átlagos telek 1 181 négyzetméteres és 12-13 millió forintba kerül, igény szerint válogathatunk persze tovább is, a legdrágább telek 18,6 millió, a legolcsóbb pedig 5,9. A megvett földrészre aztán 6 méter magas épületek lesznek húzhatóak, ez olyan egy emeletet jelent. A cikkbe is beszúrtuk a kapcsolódó szabályozási tervet, aki közelebbről szeretné ezt megnézni, ő ide kattintva letöltheti magának a nagyméretű pdf fájlt.

Szólj hozzá! One Comment