Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Az Eger Rallye a szórakozás mellett fontos közlekedési faktor is

By 2015. március 25.

Eger és a környező bükki térség – egy év kihagyás után – ismét otthont ad a hazai és nemzetközi érdeklődéssel kísért Országos Rallye Bajnokság szezonkezdő futamának. Az immár X. Eger Rallye idegenforgalmi szempontból igen nagy jelentőségű, hiszen ilyenkor sok ezer látogató keresi fel Egert és a térséget.

Az autóverseny ünnepélyes rajtceremóniáját március 27-én, pénteken 19.30 és 22.00 óra között rendezik a Dobó téren, a záró eseményt és díjátadó ünnepséget pedig március 29-én, vasárnap, 13.00 és 20.00 óra között tartják az Eszterházy téren. A kezdés előtt kb. egy órával lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani a belvároshoz közeli utcákban, s ez egészen a rendezvények zárásáig tart.

Pénteken a versenyautók a Hibay utcán és a Kis-Dobó téren keresztül közelítik meg a Dobó teret, majd a Bajcsy-Zsilinszky utcán át hagyják el a történelmi belvárost. A rajtceremónia idején a Minorita templom gyalogosan az Eszperantó sétányon keresztül lesz megközelíthető. Kérjük a nézőket, hogy saját testi épségük megóvása érdekében csak a gyalogosközlekedésre kijelölt helyen tartózkodjanak, így tegyék lehetővé a rendezvény balesetmentes lebonyolítását.

Vasárnap a résztvevők a Fellner utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Széchenyi utca útvonalon érkeznek meg az Eszterházy térre és a Kossuth utca irányába távoznak a helyszínről.

A fenti útvonalakon várhatóan nagyszámú nézőközönség lesz jelen, s ez mind a gyalogosok, mind a járművek közlekedését rendkívüli módon korlátozza, így fokozott figyelmet igényel.

A balesetek megelőzése érdekében útlezárásra kell számítani pénteken a Kossuth utca Hatvani kapu téri csomóponttól az Egészségház utcáig terjedő szakaszán, lezárják a Hibay, a Jókai utcát, valamint a Bajcsy-Zsilinszky, az Érsek és a Fellner utcát.

Hasonló okból forgalomkorlátozás lesz vasárnap a Fellner, a Bajcsy-Zsilinszky és a Széchenyi utcában, továbbá lezárják a forgalom elől az Eszterházy tér Líceum előtti részét.

A szervizpark működtetése, a technikai gépátvétel és más okok miatt a verseny idején torlódásra lehet számítani a Kisasszony utcában, a Faiskola utca és a K2-es út kereszteződésénél, továbbá a Hadnagy utca és Ady utcák találkozásánál.

Az útlezárásokat a 3 Pillér Kft., az Egri Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, az Agria Polgárőr Egyesület, az Egri Polgárőrség valamint az Agria Speciális Tűzoltó és Mentő Csoport biztosítja.

A városunk és a helyi szolgáltatók számára fontos rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében tisztelettel kérjük az egri lakosok megértést és türelmét. Felhívjuk az autósok és kétkerekűvel közlekedők figyelmét arra, hogy pénteken és vasárnap a jelzett időpontokban lehetőség szerint kerüljék el járműveikkel a belvárost!