Skip to main content
Önkormányzati közlemény

‘Legszebb konyhakertek’ pályázat

By 2015. március 30.

Idén immár harmadszor csatlakozott Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kovács Szilvia ötletgazda (Karcag) által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz.

A program célja sokrétű, a hagyományokra visszatekintő kertkultúra felelevenítése, az önellátás népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltése mellett elsődleges cél, hogy minél többen termesszenek maguk és családjuk számára konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

A verseny során előnyt élvez a komposztálás, az öko/bio módszerek alkalmazása, öntözésnél a csatorna/esővíz használata, a madárbarát kert kialakítása, amelyben található madáretető, madáritató és madárodú. Külön előny, ha a kertben minél többféle fűszer- és gyógynövény található.

A programban történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról (www.eger.hu) letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll.

A jelentkezések benyújtásának határideje 2015. április 30.