Skip to main content
Szabadidő

Húsvét után gyűjtik a zöldhulladékot

By 2015. április 2.

Ismét elérkezett a szokásos zöldhulladék-gyűjtési időszak városunkban, az akció április 7-től 24-ig tart. Majd’ három héten keresztül szabadulhatunk tehát meg a megszabadulandótól, fontos azonban, hogy nem ám ész nélkül tehetjük ezt meg: a hosszú időszakban minden utcára egy nap jut! Erről mutatunk egy első ránézésre ijesztően hosszú listát, a Word dokumentum ide kattintva tölthető le. Az utcalista kivételével a fontosabb tudnivalókat mi is átmásoltuk alább:

Évi, TAVASZI, LAKOSSÁGI ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSI akció.

Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2015. április 07-től (kedd) április 24-ig (péntek) végzi a szokásos évi, tavaszi, lakossági zöldhulladék gyűjtési akcióját a megadott időpontok szerint.

Saját lakókörnyezetünk tisztaságának megóvása érdekében kérjük a Tisztelt Állampolgárokat, hogy a közterületen jól látható helyre, a megjelölt időpont reggelén 6 óráig szíveskedjenek elhelyezni a zöldhulladékot, lehetőség szerint nem sokkal korábban.

Kérjük, ne rakjanak ki kommunális hulladékot, veszélyes anyagokat (olaj, festék, akkumlátor stb.), építési törmeléket és a leírtaktól eltérő módon zöldhulladékot, mert azt a szolgáltató nem szállítja el és hatósági eljárást fog kezdeményezni!

A zöldhulladék (fű, lomb, lágyszárú növények) komposztálásra kerülnek, ezért ezeket lehetőleg biológiailag lebomló zsákokba kérjük összegyűjteni. (A szelektíves zöld zsák nem erre a célra került kiosztásra!)

A vastagabb fás szárú növények energetikai hasznosítás céljából aprításra kerülnek, ezért maximum 1 méter hosszúságú darabokra vágva, kötegelve, a zsákokkal nem összekeverve könnyen megközelíthető helyre szíveskedjenek kihelyezni.

Az akció kizárólag a lakosság részére biztosított.

Április hónapban a zöldhulladék átvétele a 2 hulladék udvarban (Homok u.26., Építési-bontási Törmelék Feldolgozó Telep) a lakosságtól térítésmentesen történik.

Észrevételek, információk a 36-411-144, ill. az 513-205-ös telefonszámokon vagy a www.varosgondozaseger.hu honlapon.

Kérjük, hogy a zöldhulladék gyűjtés ideje alatt az érintett utcákban óvatosabban közlekedjenek!

Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.