Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Eger vendége volt a Nemzeti Befeketési Ügynökség elnöke

By 2015. április 10.

A március derekán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban folytatott egyeztetés során Szíjjártó Péter tárcavezető biztosította az egri delegációt arról, hogy hamarosan a városba látogat a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke. Ésik Róbert április 8-án járt Egerben.

A kettős funkciójú találkozón Habis László polgármester tájékoztatta az Ügynökség elnökét Eger Önkormányzatának ipari, szolgáltatási és munkahelyteremtési célú törekvéseiről, a már létrehozott és tovább fejlesztendő ipari projektekről, különösen a déli iparterület bővítésével kapcsolatos, nagy ívű elképzelésekről.

Az üzemlátogatásokkal egybekötött találkozón szó esett arról, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség négy fő feladatot lát el, melyek a következők:

  • új befektetetések ösztönzése
  • a már működő cégek munkájának segítése
  • kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása
  • projektjavaslatok készítése pénzügyi befektetők számára

Habis László polgármester és Ésik Róbert ipari vezetőkkel is találkozott, szó esett az Egerben végzett termékfejlesztési, kutatási és innovációs tevékenyégéről, a város nagy ipari munkáltatóinak beszállítói együttműködéseiről és a beszállító vállalkozások további beruházásainak segítéséről.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökével folytatott tárgyaláson kiemelt témaként került terítékre a humán erőforrás képzése, különös tekintettel a felsőoktatásra és a duális képzésben rejlő lehetőségekre.