Skip to main content
Közlekedés

Pénteken Egerben is bemutatkozik az új magyar zöld busz

By 2015. április 15.One Comment

Új magyar fejlesztésű autóbusz járja az országot bemutatkozó szándékkal, dunántúli útja után pénteken városunkba is ellátogat a Modulo.

A Modulo egy moduláris felépítésű autóbusz, amelynek különböző utasbefogadó képességű típusai többféle hajtásrendszerrel rendelhetők. A Modulo utastere szinte teljesen alacsonypadlós, magas utazási komfortot biztosít. Óvja a környezetet, üzemeltetési költségei pedig alacsonyak. A különleges ajtóelrendezésű, a megnövelt tengelytávú, teljesen kompozit könnyűszerkezetes önhordó karosszéria teljes mértékben magyar fejlesztés. Az eredmény magáért beszél: egy teljesen újszerű busz, amit öröm használni és gazdaságos üzemeltetni.

Modulo

Az új busz péntek reggel 9 órakor áll ki a Dobó térre, először a sajtót igyekszik lenyűgözni, majd ez után következnek a lakók, az érdeklődő civilek 11 és 13 óra között próbaúton is megtapasztalhatják, hogy mit tud a 0 gramm károsanyag-kibocsátással közlekedő jármű. Akit érdekel a fejlesztés, de személyesen nem tud elmenni, neki ajánljuk a gyártó honlapját, illetve -facebook oldalát, valamint tesztért az Omnibusz.blog bejegyzését is.

A bemutatkozón polgármesterünk is megtekint majd, sőt, sajtótájékoztatót is tart a gyártó cég képviselőjével együtt, arról viszont egyelőre nem tudunk, hogy van-e terv a busz egri flottába állításáról. Jó lenne pedig ez nagyon, nem csak azért, mert a környezetbarát buszok szexik, de azért is, mert a helyi buszaink legöregebb egyedei már igencsak kiszolgálták a lelküket is, cseréjük belátható időn belül elengedhetetlen lesz.

Szólj hozzá! One Comment