Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Újabb tíz tehetséges fiatal lett „Eger Város Ösztöndíjasa”

By 2015. április 30.

Eger Önkormányzata Ösztöndíj Programot alapított fiataljaink tanulmányainak támogatása érdekében, melyet minden évben két szinten, közép- és felsőfokon hirdet meg. Az idei esztendő immár a 17. a sorban. Városunktól azok az egri lakóhelyű, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok kaphatnak ilyen jellegű támogatást, akiknél szociális szempontok is indokolják, hogy önkormányzatunk melléjük álljon.

Eger Közgyűlésének döntése értelmében 2015-től az eddiginél több egri fiatal nyújthatja be pályázatát az „Eger Város Ösztöndíjasa” címre és az ezzel járó, jelentős ösztöndíj-támogatásra. A tanulmányi ösztöndíj program felső jövedelemhatárát 2015. január 29-i ülésén emelte meg a Közgyűlés, s azt a mindenkori minimálbérhez kötötte.

A felsőfokú ösztöndíj elnyerése mindösszesen akár 600 ezer Ft-ot is jelenthet egy-egy egri fiatal számára, hiszen felsőfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj hárompólusú:

  • Havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft, s melyet 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítunk számukra
  • Egyösszegű, szintén 200 ezer Ft-os támogatás, amely abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak, ha igazolja, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül szerzett diplomával 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.
  • A harmadik pólus az a kiegészítő ösztöndíj, melyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, szintén egyösszegű, 200 ezer Ft-os támogatás formájában nyerhetnek el a felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói. Ez a kiegészítés abban az esetben fizethető ki a hallgatónak, ha a fentieken túl igazolja, hogy legalább 12 hónapja megszakítás nélkül egri munkahelyen dolgozik. A kamara kiegészítő ösztöndíja önmagában is elnyerhető!

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASAI” felsőfokon, a 2015/2016. tanévben (a diákok a Közgyűlés nyilvánossága előtt, Habis László polgármestertől vették át az erről szóló okmányokat):

1. Majnár Lilla Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem, andragógia szak
2. Bóta Cynthia Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar
3. Marsi Eszter Andrea Debreceni Egyetem, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus szak
4. Berecz Bettina Budapesti Corvinus Egyetem, pénzügy és számvitel
5. Székely Zoltán Budapesti Corvinus Egyetem, nemzetközi gazdálkodás
6. Faragó Zsófia Fanni Eszterházy Károly Főiskola, informatikus könyvtáros
Az ünnepélyes átadáson nem vett részt tanulmányi elfoglaltsága miatt:
7. Kocsis Dorina Eszterházy Károly Főiskola, szabad bölcsészet
8. Farkas Rita Rebeka Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem, szociális munka szak
9. Kovács Kristóf Elemér Semmelweis Egyetem, általános orvos szak
10. Telek Edina Debreceni Egyetem, általános orvos szak

 

Eger Önkormányzata legközelebb ősszel, a tehetséges középiskolás diákok számára írja ki az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot.

Nemes Róbert fényképei.