Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Labdajáték-diákolimpiai döntő Egerben: három iskolai tornaterem újul meg

By 2015. május 6.

Egerben rendezik meg a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntőjét 2015. június 13-16 között. A helyszínek előkészítésére fejlesztési programot indított Eger Önkormányzata és az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye. A júniusi eseményen az ország minden tájáról érkező, 1000 diák alkotta, 68 csapat vesz részt. Eger 7 sportlétesítményében, 4 sportágban, összesen 192 mérkőzést rendeznek. Helyszín lesz a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium mellett a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornaterme is, melyek mind megújulnak.

Az EKVI – az önkormányzat által biztosított mintegy 12 millió Ft-ból – már március végén hozzálátott a fenti tornatermek és kiszolgáló helyiségeik felújításához, s ahol szükséges, az épület homlokzatának festését is elvégzik.

Habis László polgármester sajtótájékoztatón hangsúlyozta: büszkék lehetünk az egri fiatalok és testnevelők munkájára, büszkék lehetünk Eger diáksportjára, hiszen mind egyesületi, mind intézményi típusú sportiskolánk évek óta a legjobbak között van, s a mieink a diákolimpiai versenyeken is kiemelkedően szerepelnek. A mostani, 12 millió Ft-os önkormányzati juttatás az anyagárat jelenti, ehhez az EKVI hozzáteszi a saját munkáját, így elmondható, hogy piaci áron csaknem 25 millió Ft értékű fejlesztést hajtanak végre a három létesítményben.

Habis László hozzáfűzte: Eger Önkormányzata a diákolimpiai döntő sorozat megrendezéséhez is nyújt háttértámogatást 2 millió Ft-tal, s csaknem 500 fő részére kedvezményes szállást is nyújt a város által üzemeltetett kollégiumokban, ugyanakkor a tárgyi feltételrendszer javítása mindennél fontosabb, hiszen ez az egri gyermekek egészségét, korszerű iskolai körülményeinek megteremtését szolgálja. A fejlesztési program június közepére jelentős javulást eredményez három egri iskola tornacsarnokában.

Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója elmondta: a három érintett iskolával előzetesen egyeztetett műszaki tartalom és ütemterv szerint, elsőként a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban kezdték meg a munkát.

Egy hónapon át, mintegy kétezer munkaórában, összesen 4,5 millió Ft-ot meghaladó értékű anyag felhasználásával végezték el a következőket:

–           a bejárati homlokzat vakolása, festése

–           2 tornatermi öltöző-vizesblokk teljes felújítása

–           a tornaterem tisztasági festése, falvédő szőnyeg felhelyezése, bordásfalak javítása, álmennyezet asztalos javítása, tornapadok felújítása, szertárajtók cseréje, világítás felújítása, kézilabdakapuk cseréje, folyosók tisztasági festése

Nemes Róbert fényképei