Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Az Év Fája felhívás

By 2015. május 20.

Az Ökotárs Alapítvány 2015. évben is meghirdette az Év Fája vetélkedőt, melyre bármilyen magánszemély, család, baráti társaság, közösség, civil szervezet, intézmény vagy vállalkozás jelölheti kedvenc fáját.

Tisztelt Lakosok, Közösségek, Szervezetek! Ha van olyan fa a környezetükben, ami különleges helyet foglal el az Önök életében és szeretnének ezzel az Év Fája versenyben részt venni, a fa közvetlenül jelölhető 2015. június 10-ig az evfaja.okotars.hu oldalon vagy a jelölésre javaslatot tehetnek Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájánál. (Eger, Dobó István tér 2. sz.  tel: 523-700/852 mell.) A jelölésnek tartalmaznia kell: a fa történetét (lehet mítosz, legenda, személyes történet vagy történelmi tény), a fa pontos helyét, egyéb adatait (faj, magasság, kor, törzskerület), valamint fényképeket a fáról.

A hazai verseny győztese részt vesz a jövő év elején meghirdetésre kerülő Európai Év Fája versenyben.

A verseny keretében „Hős Fa” kategóriában is lehet nevezni. Erre a címre olyan fák jelölését várják a kiírok, melyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van és amelynek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.