Skip to main content
Önkormányzati közlemény

„Ezüstlelkűek” nyerték az Egri Ifjúsági Zenei Program tehetségkutatóját

By 2015. június 3.

A „Silver Soul” nevű rock együttes nyerte az Egri Ifjúsági Zenei Program (egyfajta helyi Cseh Tamás Program) Tehetségkutató Versenyét, melyet a „Feszt!Eger” helyszínén, annak levezetéseként rendezett meg Eger Önkormányzata 2015. május 31-én, vasárnap. Hét zenekar vállalta a megmérettetést, a csapatok rock, metál és blues műfajban zenéltek. A verseny kiváló hangulatban és „jó ütemben” zajlott, a lelkes, fiatal előadók kitettek magukért és igényes produkciókkal lepték meg a csupa egri kötődésű, közismert zenészből álló zsűrit. Az előadásokat Szabó Attila, Gulyás László, Nagy Péter, Sohajda Péter és Tóth Tamás értékelte.

AZ EIZP TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYÉN FELLÉPETT:

– Our Trip (alternatív pop-rock)

– Generátor Rock (rock/metál)

– Inhumen (metál)

– Hangover Band (rock)

– Crow Drive (akusztikus rock, blues)

– Gentlemen (rock)

– Silver Soul (rock)

AZ EREDMÉNYEK:

Fődíj: Silver Soul (Főczény Gábor – 30/599-5806; silversoulzenekar@gmail.com)

Közönségdíj: Our Trip (Soós Dávid – 30/871-4266; wucz22@gmail.com)

Legjobb énekes: Szűcs Máté (Our Trip)

Legjobb gitáros: Kecső Bálint (Silver Soul)

Legjobb basszusgitáros: Czuczor Dániel (Gentlemen)

Legjobb dobos: Szőllősi Dorottya (Inhumen)

A két győztes zenekar jutalma egy páros turné, melyet az év második felében szervezünk meg, az Egri Ifjúsági zenei Program keretében.

Az EIZP másik feladata pályázati támogatás biztosítása a könnyűzenét játszó, amatőr együtteseknek. Támogatható koncertek szervezése, próbahely bérlése, és hangfelvételek készítése.

Az első pályázati kiírásra 15 beadvány érkezett, összesen 1,5 millió Ft értékben:

3 db koncertszervezési; 3 db próbahely-támogatási; 9 db hangfelvétel-készítési témakörben. A pályázatok elbírálása folyamatban van, a Kossuth-díjas Szabó Attila vezette kuratórium javaslatait a Közgyűlés hagyja jóvá, június 25-i ülésén.

A következő pályázati kör július 1-jén nyílik meg, a beadási határidő július 31., míg az elbírálás és jóváhagyás augusztus 27-ig történik meg. Az EIZP összesen 4 millió Ft-os költségvetési keretének kihasználtságától függően – az ősz folyamán – lehetséges még egy harmadik kiírás is.