Skip to main content
Szabadidő

Látogatócsúccsal nyitotta Eger a fesztiválszezont

By 2015. június 3.

Kaptunk egy tájékoztatót a napokban lezajlott Feszt! Egerről, nem fűznénk különösebben semmit hozzá, inkább megmutatjuk az egészet alább. Akit csak picit érdekel a dolog és nem szeretné végigolvasni, neki összefoglaljuk a lényeget: egyre népszerűbb a város legújabb rendezvénye, idén már több mint tízezren fesztiváloztak a Bolyki-völgyben! Ez már nincs a közleményben, de nagyon, tényleg nagyon-nagyon-nagy szüksége volt Egernek egy ilyen fesztiválra, és nagyon, tényleg nagyon-nagyon-nagyon fain helyet találtak neki a város mellett, egészen exkluzív környezetben. Csak így tovább!

A szervezők szerint a május 28. és 30. között megrendezett egri zenei fesztivál, a Feszt!Eger átlépte a 10 ezres látogatottságot.

_B1Q7254

 

Idén is a Feszt!Eger nyitotta meg a magyarországi fesztiválszezont. Az egri Bolyki Pincészet völgyében „CsakazértisZene” szlogennel megrendezett háromnapos zenei eseményen három színpadon, mintegy félszáz zenekar lépett fel. A fesztivál helyet adott a magyar könnyűzeneipar kétnapos szakmai konferenciájának, a Music Hungary-nek és az ÉTER tehetségkutatónak is.

A harmadszor megrendezett egri Music Hungary-n zenészek, politikusok, producerek és marketing szakemberek beszélgettek a magyar zeneiparról 2014-ben készült, átfogó kutatás eredményeiről, a kreatív ipar lehetőségeiről, a szerzői jogokról, valamint a Cseh Tamás programról. Idén a magyar zenei élet fejlődését segítő konferencián két külföldi szakember is részt vett.

_B1Q7145

A fesztiválon fellépett mások mellett a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Halott Pénz, Péterfy Bori & Love Band, Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája és az IrieMaffia, de az ÉTER tehetségkutatón bemutatkozhattak fiatal, feltörekvő zenekarok is. A megmérettetésen a budapesti Soul Surge jutott be a Sziget tehetségkutatójára és a Volt Fesztiválra, a kecskeméti Afrodiziaqm zenekar pedig a Sziget VOLT teraszán léphet fel.

A Feszt!Egeren a legjobb egri borok társaságában élvezhették a koncerteket, valamint a völgy sziklafalait beborító látványos fényfestéseket a látogatók. Minden éjjel DJ program zárta az estét.

_B1Q6142

A fesztiválra szánt tavalyi mintegy 31 millió forintos költségkeret idén a szervezők elmondása szerint 37-38 millió forint volt, amelyhez a város 15 millió forinttal járult hozzá. A Music Hungary konferencia 6 millió forintból valósult meg.

2014-ben mintegy 7 ezer látogatója volt a Feszt!Egernek, idén a szervezők reményét megvalósítva a három nap alatt több, mint 10 ezren vettek részt a fesztiválon.

Feszt! Eger