Skip to main content
Közlekedés

Június 20-án nyílik meg a Várfalsétány

By 2015. június 4.3 hozzászólás

Elég régóta várt fejlesztést adnak át júniusban Egerben, lassacskán egy éve szemezünk a Várfalsétánnyal, aztán csak nem akarták ezidáig eltolni előle a vas kerítést. A beteljesülést a Múzeumok éjszakája hozza majd el, ekkor ugyanis kiemelt vidéki helyszín lesz a várunk és ehhez kapcsolódva megnyitják a sétányt is.

DSC_0212

A beruházás az „Egri vár és erődrendszer turisztikai attrakciófejlesztése” rövid nevű projekt egyik elemét képezte, ide tartozik még a Szépbástya, a Törökkert és a Fegyvertár felújítása / felépítése is, ezek átadása azonban még tovább várat magára. A panorámasétány egyben egy 10 megállóhelyes tanösvényként is funkcionál, az északi és nyugati várfal körül vezet egy 384 méteres szakaszon. A Dobó utcai részen egy 354 m²-es parkoló (2 db mozgássérült parkolóhellyel) és rendezvénytér is kapcsolódik a munkához.

Még tavaly év végén Szinok Gábor fényképeihez nyúlva adtunk egy kis ízelítőt a sétányból, ott még nyilván félkész állapotában látszódott a dolog, de érdeklődőknek ajánljuk azért a linkre kattintást. A képekről elénk táruló panoráma egyből megmagyarázza, hogy miért várjuk ennyire ezt a fejlesztést.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás