Skip to main content
Önkormányzati közlemény

„Eger a te történeted, nyáron is!” – 2015.

By 2015. június 9.One Comment

Eger Önkormányzata az elmúlt években elindított egységes turizmusfejlesztési koncepció mentén idén is gazdag programkínálattal és színes marketing akciókkal igyekszik mindenkit Egerbe csábítani és megmutatni a város sokszínűségét. Mindenki, aki 2015 nyarán Egerbe látogat, személyes tartalommal töltheti meg a jól bevált szlogent: „Eger a te történeted!”

Fotó: Nemes Róbert

Egri vár, Bikavér és Csillag, Dobó és Gárdonyi, barokk és Török Fürdő – megannyi szó és kifejezés, melyről rögtön a hevesi megyeszékhely jut eszünkbe. Évről évre sokan visszavágynak hozzánk, mások először találkoznak városunk értékeivel, de egy biztos: a megújult Egert nemcsak látni kell, hanem érdemes átélni, megélni! Ehhez minden segítséget meg is ad a város, hiszen 2015-ben is várják vendégeinket a már jól ismert gasztronómiai, kulturális és történelmi fesztiválok. Izgalommal tekintünk előre a korábbi években megkezdett kreatív kampányok folytatására, de néhány újdonságot is szeretettel ajánlunk az Eger iránt érdeklődők figyelmébe!

Jumurdzsák blogja

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva 2015-ben is online-játékra hívjuk az országot: ismét blogol majd a félszemű a város honlapján, az eger.hu oldalon. Kálloy-Molnár Péter és Süveges Gergő után újból egy ismert hazai közéleti személyiség osztja meg az országgal a saját, személyes egri történeteit rejtélyes módon, úgy, hogy az Egri csillagok hírhedt törökjének szerepében tetszeleg. A kérdésünk továbbra is az: ki ő? A helyes megfejtők jutalma ez alkalommal sem marad el!

Költözz Egerbe!

A „Költözz Egerbe!” projekten 2015-ben „csavarunk egyet” és a sport, a kultúra, illetve a celeb világ területéről jól ismert személyeket költöztetjük a városunkba. A meghívásunk lényege: jöjjenek el, nézzék meg és mondják el országnak-világnak, hogy milyen érzés egy kicsit egrivé válni.

Kovács Kati Egri Dal Verseny (KKEDV)

Eger városa meghirdeti a Kovács Kati Egri Dal Versenyt (KKEDV), mellyel a Kossuth- és Liszt-díjas művésznő pályafutása kezdetének 50. évfordulója előtt tiszteleg. A versenyt általános és középiskolás diákokból álló alkalmi, vagy állandó kórusok (vokális együttesek) számára szervezzük meg. A KKEDV döntőjét 2015. október 27-én tartjuk Egerben. A verseny díszvendége és díjátadója Kovács Kati, városunk díszpolgára, aki a döntő estéjén koncertet ad Egerben. Részletek itt: www.eger.hu/kovacskati

Egri Vár

A 2015-ös évben megújul az Egri Vár, amely immár Nemzeti Emlékhely, s amely június 20-án a Múzeumok Éjszakája vidéki központja lesz. Elkészült a csodálatos panoráma-várfalsétány, daru dolgozik a több mint 30 éve bezárt Török kertben és a Vár legmagasabb pontja, a Szép-bástya újjáépítésén. Miközben a kivitelezők a földalatti kazamata-rendszer teljes felújításán munkálkodnak, a Dobó István Vármúzeum kínálata új, interaktív kiállításokkal gyarapodott. Bővült a 3D mozi kínálata és elindult az „interpretátori” bemutatók sorozata, így akár ezeréves időutazást is tehet a látogató. A Várban augusztus 1-2 között ismét lesz Gárdonyi Géza Irodalmi Fesztivál. Míg augusztus 14-16 között a Végvári Vigasságokon ismét újraéled a Legenda.

Szólj hozzá! One Comment

  • Herczog Zsombor szerint:

    Pár nyilvános illemhelyet is dobhatnának a csábítás mellé,vagy az adóból visszatéríthetnének azoknak,akik megkönyörülnek a szükséget érző turistákon.