Skip to main content
Önkormányzati közlemény

”Szívükbe zárták Egert”

By 2015. június 24.

Eger közreműködésének köszönhetően kimagasló színvonalú rendezvény volt a 2015. június 13-16. között megrendezett III. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia® országos döntője. A június 16-án zárult országos megmérettetésen 4 sportágban (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda) 68 iskolai csapat több mint 1000 diákja mérte össze játéktudását Egerben, akiket természetesen edzők, szülők is szép számmal elkísértek.

„A szervezők szakszerű, színvonalas munkájukkal kivívták az országos döntőn résztvevő fiatalok, testnevelők, edzők elismerését csakúgy, mint az MDSZ Országos Központét” – írja Habis László polgármesternek címzett levelében Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Elismerően szólt arról, hogy Eger Önkormányzata minden segítséget megadott a rendező Heves Megyei Diák-és Szabadidősport Egyesületnek, mind az előkészítés, mind az ezer diák részvételével rendezett esemény lebonyolítása során. A sportvezető kiemelte:

„Biztos vagyok benne, hogy Eger városa számára is számos pozitívummal járt a rendezvény, hiszen a résztvevők szívükbe zárták a várost és minden bizonnyal a jövőben is vissza fognak térni. Az esemény tovább öregbítette Eger jó hírnevét, ismét bizonyítva a város elkötelezettségét a diáksport fejlesztése és az egészséges életmód népszerűsítésének fontossága mellett. Ezúton kívánom valamennyiünknek, hogy a diákolimpiai eseményeken résztvevőknek mindenhol olyan élményben legyen részük, mint amilyet a házigazda egri és megyei szakemberek biztosítottak a mintegy ezerfős diákseregnek és kísérőiknek.”

Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidőport Egyesület elnöke:

Örömmel tölt el, hogy példaértékű városi összefogás alakult ki a diákolimpia előkészítése érdekében. Eger Önkormányzatának támogatásával a sportesemények helyszíneinek felújításában az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye vállalt oroszlánrészt. Komoly támogatást kaptunk a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, az Eszterházy Károly Főiskolától, az Agria TISZK-től. Szponzorunk volt a város mellett a Hagymási Pincészet, a Zebra Design, a Heves Megyei Önkormányzat, a Europe Direct Iroda, a Park-Klub Hotel és az Eger Termál Kft.

Természetesen „csak pénzből” nem lehetett volna ilyen színvonalas rendezvényt szervezni. Kellett hozzá a szakmáját tudó és szerető stáb. Köszönöm minden közreműködő testnevelő, sportszakember munkáját, valamint a több mint 150 lelkes diák-önkéntes részvételét!

Nemes Róbert fényképei.