Skip to main content
Közlekedés

Csúszásgátló burkolat kerül a Barkóczy utcára is

By 2015. június 25.

Újabb gyalogátkelőhely válhat biztonságosabbá Egerben, egy támogatás keretében ezúttal a Földhivatal előtti zebrát burkolnák körbe az ún. Living road technológiával.

A megoldás nem ismeretlen Egerben, hasonló felülettel már a Hatvani kapu téren és a felsővárosi Vallon utcán is találkozhatunk. Előbbi ráadásul ugyanígy egy támogatás keretében valósult meg még 2013-ban, akkor a Generali Biztosítónak köszönhettük a fejlesztést. A Barkóczy úti átkelőhely az Aventics Hungary Kft. finanszírozásával válna biztonságosabbá, erre már csak a Közgyűlésnek kell rábólintania, ami igen valószínű, hogy meg is fog történni. A beruházás összköltsége bruttó 2 971 800 forint, ezt támogatásként kapja majd meg a város, cserében a cég szeretné elhelyezni a logóját a burkolaton – ugyanúgy, ahogy ez a Hatvani kapu téren is megtörtént anno.

„A csúszásgátló rendszer felületi érdességének köszönhetően, közel a felére csökkenti a féktávolságot vészfékezés esetén”, figyelemfelhívó színe pedig segít a veszélyes átkelőhely időbeni észlelésére. Érdekesség, hogy az országban is egyre több helyen alkalmazott technológiát egyébként egy egri székhelyű cég fejlesztette ki, így még örömtelibb a városon belüli alkalmazása.