Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Újabb, komoly egri siker!

By 2015. június 25.

Az egy hónapig zajló szavazás végeredményeként így összesen 20 díjazott vehette át a kimagasló minőséget tanúsító Business Excellence 2015 oklevelet.

A nyertesek június 23-án, az idén 225 éves Zwack Gyár Látogatóközpontjában rendezett fogadáson vehették át okleveleiket.

Városunk a 2014-es év eredményei alapján az „Év Turisztikai Települése” lett, majd 2015 májusában az „Országos Városmarketing Díj 2015” pályázaton elnyertünk négy „Városmarketing Gyémánt” díjat. Utóbbi pályázaton az „Innovatív kommunikációs különdíjat” is Eger kapta, valamint városunk – a legaktívabb városmarketing-munkát végző településként – a „Városmarketing Nagykövete címet is elnyerte.

A sornak nincs vége! Eger városára voksoltak a legtöbben a Business Traveller Magazin olvasói a „Business Excellence 2015” – díj szavazásán a „legjobb vidéki business city” kategóriában. A három jelölt Pécs, Szeged és Eger volt.

A díjat a lap idén immár negyedik alkalommal adta át azzal a céllal, hogy a legkritikusabb és leginkább elfogulatlan közönség, maguk az üzleti utazók dönthessék el: vajon melyik szolgáltatóval voltak a legelégedettebbek, melyik teljesített az elvárható legmagasabb színvonalon. A Business Excellence-díjat 10 kategóriában osztották ki, idén a legjobb budapesti és vidéki business szállodát, illetve éttermet, a legjobb corporate utaztatót, légitársaságot, autókölcsönzőt, rendezvényhelyszínt, vidéki „business city-t”, és a tavalyi évben piacra lépő sikeres, új turisztikai szolgáltatót díjazták.

Habis László polgármester:

A díjat Eger városa a „Vidéki business-city” kategóriában kapta, mely cím a szállodák, rendezvény- és konferenciahelyszínek, éttermek, az üzleti turizmus csúcsát képező szolgáltatók elismeréseivel azonos rangot jelent egy település számra. Már maga a jelölés is dicsőség, s az, hogy Egerre szavaztak a legtöbben, feltétlenül egy megerősítés, pozitív visszacsatolás a számunkra, hogy jó irányba haladunk az évekkel ezelőtt megkezdett, szisztematikus városmarketing munkában. Hallatlanul fontos, hogy Eger neve ott van a köztudatban, a nívós díjátadó gálán is sokan gratuláltak városunk megújításához, programkínálatunkhoz és városmarketing tevékenységünkhöz. Úgy érzem, hogy Eger, mint turisztikai célpont, jól pozícionálja magát.

A díjjal kapcsolatban beszédes, hogy a különböző kategóriákban olyan szolgáltatók nyerték el az elismerést, mint az Airport Hotel Budapest, a Hotel Azúr (Siófok), az American Express, a TAP Portugal légitársaság, a Hertz Magyarország autókölcsönző, a Budapest Kongresszusi Központ, a fővárosi Gundel Étterem, az Emirates Airlines.

Habis László_Eger