Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Elővigyázatossági intézkedés a Lenkey-háznál

By 2015. július 21.One Comment

Az Egerben született Lenkey János tábornok példamutató kiállással vett részt az 1848-49-es szabadságharcban: Ő Eger saját 48-as hőse, ezért szülőházát – amely évek óta a tábornok emlékéhez méltatlan állapotban van – megvásároltuk és felújítjuk. A műemléki ingatlant terveink szerint a magyar szabadság-eszmény helyi emlékhelyévé formáljuk.

A felújítás előtt álló, immár önkormányzati tulajdonú háznál az elmúlt napok csapadékos és viharos időjárása miatt vakolatdarabok estek a járdára. A Polgármesteri Hivatal szakirodájának megbízásából a napokban – elővigyázatosságból, soron kívüli intézkedés keretében – leverik az igen vizes és rossz állagú ház vakolatát, s az érintett részeket a munkálatok idejére elkerítik. A gyalogos forgalom ez idő alatt a másik oldalon haladhat, kérjük az arra közlekedők türelmét, megértését.

A felújítás előtt álló Lenkey-ház állapotfelmérése, falkutatása megtörtént. A felújítás utáni konkrét funkciók meghatározását követően a felújítási tervek önkormányzati forrásból készülnek el. A rekonstrukció – műemléki engedélyeztetés után – a későbbiekben, pályázati támogatással valósul meg.

Szólj hozzá! One Comment