Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Eger Városkártya: túl a négyezren

By 2015. július 30.One Comment

Gacsné Juhász Beáta vehette át csütörtökön sajtótájékoztatón a 4000-es sorszámú Eger Városkártyát Habis László polgármestertől. Az újdonsült kártyabirtokos elmondta: többek között az egri fürdőket fogja „megrohamozni”, élni kíván a kártya által nyújtott számos előnnyel.

Mint az a 2014. márciusi indulás óta már köztudott, a Városkártya az egri polgároknak egyrészt az önkormányzati intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, másrészt a programhoz csatlakozó vállalkozások által megállapított kedvezményeket biztosítja. A kedvezménykártya-rendszerbe belépett mintegy 160 szolgáltató legalább 5-, de akár 20-30, sőt, esetenként 50%-os engedményt is biztosít azoknak, akik Eger Városkártyával rendelkeznek.

(A rendelet szerint egri lakóhely nélkül is jogosultak városkártyát igényelni az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények, az önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok és a Polgármesteri Hivatal dolgozói, valamint az egri székhelyű felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, akiket Eger polgármestere szép hagyomány szerint tiszteletbeli egri polgárnak is fogad tanulmányaik kezdetén.)

2015. júniusában Eger Közgyűlése úgy módosította a Városkártyáról szóló önkormányzati rendeletet, hogy a lejárat előtt 6 hónapon belül kiváltott kártyákért minden jogosultnak egységesen, csupán 370 Ft + Áfa (470 Ft) díjat kell fizetni. Az igénylők a kedvezményes kártyadíjért cserébe a 2015-ös évből még hátralévő hónapokban is teljes körűen igénybe vehetik a 160 elfogadóhely által nyújtott, sokrétű kedvezményt. Előnyt élvezhetnek Egerben azért, mert egriek, s reméljük, a kártya használata során sokszor eszükbe jut majd: „Eger az én történetem”…

Fontos tudni: a 2014 tavaszától folyamatosan kibocsátott első Eger Városkártya 2015. december 31-ig érvényes! 2016. január 1-jei hatállyal – az eddigitől jól láthatóan eltérő dizájnnal – újabb két évre érvényes, új kártyát bocsát ki Eger Önkormányzata.

_B1Q7613

Fotó: Nemes Róbert

Szólj hozzá! One Comment