Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Eger már a dobogón az online szállásfoglalási adatokban

By 2015. július 31.One Comment

Eger már a turisták harmadik legnépszerűbb célpontja. Ez derült ki az online szállásfoglalással foglalkozó, közismerten népszerű portál, a szallas.hu legfrissebb felméréséből. Városunk a portál második negyedéves foglalási adatai alapján már Hajdúszoboszlót és Hévízt is megelőzte.

A sorrend:

  1. Budapest
  2. Siófok
  3. Eger

Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezető igazgatója:

„Budapest és Siófok után Eger fogadta a legtöbb vendéget az elmúlt három hónapban, ezzel a tavalyi év azonos időszakához képest egy hellyel előbbre lépett. Azt, hogy Eger most már a 3. legkedveltebb desztináció az országban egy, az elmúlt években kialakult és folyamatosan zajló, tudatos turizmusépítés okozza.

Hazánkban a belföldi turizmus 8,5%-kal nőtt és tendencia, hogy emelkedett a 3-, vagy többnapos foglalások száma, valamint magasabb volt az egy foglalásra jutó átlagos költés is.”

Az épített örökség mellett a bor és a fürdő vonzza a vendégeket, akik átlagosan két-három éjszakát töltenek Egerben. Idén elérjük a félmilliós vendégéjszaka számot, ami azt jelenti, hogy Eger és a térség iránti érdeklődés folyamatosan növekszik – fogalmazott Habis László polgármester.

Eger alapvető célja az, hogy az épített környezet és a természeti értékek megőrzése mellett fejlesszük a turisztikai kínálatot. Kiemelhető beruházás volt számunkra a Termálfürdő rekonstrukciója, a történelmi belváros megújítása, új, impozáns terek létrehozása, a Szépasszonyvölgyi Márai Turisztikai Látogatóközpont építése szabadtéri színpaddal, vagy éppen a Vár fejlesztése és a Várfalsétány kialakítása.

Mindez egyre több egri polgár tetszését nyeri el, valamint imponál a turistáknak is: növeli Eger vonzerejét azok körében, akik visszajárnak hozzánk, s azokat is kíváncsivá teszi, akik régebben jártak nálunk.

A 2015-ös egri nyár jelmondata éppen ezért ennyi:

„Nincs más HÁTRA, mint Egerbe!”

Szólj hozzá! One Comment