Skip to main content
Szabadidő

Egyre külföldibarátabb a nyári rendőrségünk

By 2015. augusztus 11.2 hozzászólás

Rászorulni ugyan nem szoktunk, de eddig is nagy rajongással fogadtuk a rendőrség nyári kezdeményezését, amiben nyelveket beszélő diákok baktattak a nyelveket kevésbé beszélő rendőreink mellett. Egy ideális világban ezt a két szerepkört persze egy ember is meg tudná csinálni, de ha nem értenek külföldiül rendőreink, legalább oldjuk meg máshogy, teljesen rendben van így is. Most még tovább léptünk, már nem diákok, hanem két vendég rendőr bóklászik a két saját rendőrünk mellett. Ők történetesen Krakkóból érkeztek hozzánk egy együttműködés keretében és megvan az az előnyük, hogy anyanyelvi szinten beszélnek lengyelül. Az elképzelés városimázsilag is borzasztóan örömteli, Eger turizmusában nagyon meghatározó a lengyel turisták jelenléte, ezen csoportnak kedvezünk most egy igazán figyelmes és praktikus megoldással.

A két lengyel rendőrről olvasónk szólt, aztán a Police.hu-n meg is találtuk a róluk szóló közleményt, ezt a mellékelt két képpel együtt alább másoltuk be az érdeklődőknek.

Megkezdték a közös szolgálatot az egri egyenruhásokkal.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Lengyelország Malopolska Tartományi Rendőrségi Parancsnokság között létrejött együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2015. augusztus 9. és 2015. augusztus 22. közötti időben a lengyel és a magyar rendőrök közös járőrszolgálatot látnak el Egerben.

A két delegált járőr elsősorban a megyeszékhely leginkább látogatott területein – a belvárosban és a strandfürdőn – segíti a lengyel turisták és a helyi kollégák közötti kommunikációt.

Feladatukat a magyar rendőrök jelenlétében végzik, önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeznek.

20151008144914

20151008145904

Police.hu

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Dömi szerint:

    Jakub és Kuba igazi szuper zsaruk ! A lengyel turisták először megdöbbennek,nem hisznek a szemüknek, majd elmosolyodnak, köszönnek nekik és szelfiznek velük.Olyan meg nem fordulhat elő, hogy a lengyel gyerekek ne integetnének nekik és ne szaladnának oda hozzájuk…
    Első jelentősebb meglepetésük, hogy mennyire kedvelik őket …Másik:igen elcsodálkoztak azon, hogy nálunk közterületen is lehet alkoholt fogyasztani…Lengyelországban ezt ugyanis szigorúan büntetik…ebben az estben még jó is, hogy önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeznek…egyébként sokan ráfáznának…

  • Dömi szerint:

    Bocs ! A két lengyel rendőr keresztneve helyesen:Kuba és Marek !!!Elnézést a hibáért !