Skip to main content
Szabadidő

Az EKMK-é lehet az Egal Klub

By 2015. augusztus 20.2 hozzászólás

Tavaly röppent fel a hír, hogy új gazdája lehet a 2011-ben bezárt Egal Klubnak. Az alternatív szórakozóhelyre és a szomszédos extrémsport parkra az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) vetett szemet, melyet történetesen Bátorfi Béla, Orbán Viktor fogorvosa alapított – ezen szál miatt kapott országos hírverést az eset.

Az Egal Klub jelenleg :(

A város szempontjából lényegtelen lett volna, hogy ki áll a háttérben, az egyetlen fontos momentum az lett volna, hogy újra élettel telt volna meg az egykori legendás szórakozóhely. Az OTI egyébként egy EX Parknak keresztelt központot szánt ide, amely négy – ifjúsági, kulturális, sport és szabadidő – funkciót látott volna el. A terv megvalósulatlan maradt, a Zrt. 2015. júliusában jelezte, hogy forrás hiányában nem tudja megvalósítani a tervezett beruházásokat. Ismét aktuálissá vált így a kérdés, hogy mi legyen az ugyan komoly felújítást igénylő, viszont önmagában hatalmas lehetőségeket rejtő ingatlan jövőbéli sorsa. Polgármesteri előterjesztésre intézményi keretek közt működne tovább a klub, erről augusztus 27-én szavaz a Közgyűlés. Az egykori klubot, illetve a hozzá tartozó sportparkot az EKMK kaphatja meg feladatellátást szolgáló vagyonként. Cél, hogy az EgriX-EGAL ingatlan együttes továbbra is ifjúsági, kulturális, sport, rekreációs és szabadidős célt szolgálhasson.

A lényeget leírtuk fentebb, aki viszont ennél többre vágyik, ide kattinthat tovább az előterjesztés teljes tartalmáért. A linket megnyitva egyből megkezdődik a tömörített fájl letöltése.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Ahhoz kepest,hogy a blog “politika mentes”…?!

  • Dömi szerint:

    Ha már megjegyzés :”melyet történetesen Bátorfi Béla, Orbán Viktor fogorvosa alapított”, ez már politika? Ezt el kellett volna esetleg hallgatni? Egyébként…. ma már minden politika…csak van ami direkt, van ami bujtatott és van ami a sorok között…olyan téma nincs amibe nem látható bele a politika. Esetleg egy-két mese.Pl. Piroska és a farkas.Na de kire utalhatott a szerző Piroskával és kire a farkassal…tovább nem folytatom…