Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Németh Kristóf volt idén a titokzatos Jumurdzsák

By 2015. augusztus 22.

2015. augusztus 20-án az egri Városi Díszünnepség keretei között, a tűzijátékot követően derült fény az idei Jumurdzsák személyére, aki ez alkalommal egy közismert színművész, a Játékszín igazgatója, Németh Kristóf volt.

Fotó: Heol.hu

Az eger.hu oldalon idén harmadik alkalommal indult el a népszerű online játék, a Jumurdzsák blog. Kálloy Molnár Péter és Süveges Gergő után ismét egy férfi húzta magára az álarcot, akinek történeteit szűk egy hónapon keresztül tíz blogbejegyzésben lehetett nyomon követni.

Az elmúlt hetekben sok minden kiderült a Jumurdzsák álnév alatt rejtőző művészről. Egészen pici gyerekként kukás szerettem volna lenni. A kis budai utcában, ahol felnőttem egy remek brigád járt hajnalonta. Összebarátkoztunk és engem, a tejfel-szőke kisfiút néha magukkal vittek egy-egy körre, húzhattam a nagy gép karjait, üríthettem a szemeteseket.”- írta egyszer.

Minden sorból áradt a város iránt érzett szeretet, Jumurdzsák nem tagadja, hogy amolyan nagy Eger rajongó, melynek számos, személyes oka is van. Szinte leírhatatlan, hogy mi mindent jelent számomra ez a csodálatos város, Eger” szólt a bevezető mondat. Aztán sorról-sorra közelebb kerültünk a megoldáshoz. A közönség 2015. augusztus 19-ig küldhette be a válaszokat, arra vonatkozóan, hogy vajon ki is bújt idén a Jumurdzsák álnév mögé, ki vezeti a titokzatos blogfolyamot. A legszemfülesebbek nyilván nem lepődtek meg a végeredményen, ugyanakkor a sok-sok tipp között többször találkoztunk Kautzky Armand és M. Kiss Csaba nevével is.

Közel 100 helyes megfejtés érkezett, s az ország más településeiről helyes tippet beküldők között egy egri wellness-hétvégét (Villa Citadella Wellness Panzió), vacsorameghívást (1552 étterem – Egri Vár) és borcsomagot (Egri Borút Egyesület és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata), míg a játékos kedvű egriek között wellness utalványt (Hunguest Hotel Flóra), vacsorameghívást (Hotel Szent István) és borcsomagot (Egri Borút Egyesület és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata) sorsolt ki a 2015-ös Jumurdzsák.

A nyertesek: Nagy Valéria (Polgárdi), Ofra Lilla (Eger) – nagy szeretettel gratulálunk nekik!

Németh Kristóf a leleplezésre kisfiával és szerelmével érkezett: a Szekeres Adrien és az Egri Szimfonikus Zenekar főszereplésével rendezett Szimfonik Live koncert után még egy éjszakára a városban maradt és újabb, gazdag élményekkel gyarapította saját egri történeteit. Aki véletlenül lemaradt Jumurdzsák blogról, megtalálja Kristóf személyes, egri történeteit az eger.hu oldalon, a Facebookon, Eger Város hivatalos oldalán is.

A játék nyereményeit felajánló partnereink: