Skip to main content
Kereskedelem

Elbénázta a város az új reklámtábláit

By 2015. szeptember 3.2 hozzászólás

A belvárosi rehabilitációval kikerült pár új reklámtábla is a közterületekre – ezek kivételesen megjelenésben és strapabírásban is megállták a helyüket, legalábbis nem tudták szétszedni őket az első pár nap alatt mint sikertelenebb társaikat és ez már mindenképp siker. A táblák sima city light reklámfelületek, nagy plakát helyezhető ki a két oldalukra, amik háttérvilágítást kapnak.

DSC_0280 DSC_0281

Alapvetően nem kell félni a reklámoktól, nem csak nem gonosztól való dolgok azok, de megfelelő mennyiségben még élővé is tudják tenni a környezetüket. Eger belvárosa nem egy skanzen, hanem egy iskolavárosi megyeszékhely központja, ahol bőven megférnek az ilyen jellegű utcabútorok. Már csak azért is, mert ezekből papírforma szerint komoly bevétele származhat a városnak. A gyakorlatban csak származhatna, az első turistaszezont ugyanis valamiért elbaltázták az illetékesek a reklámtáblákkal. Az új felületeket eleve csak részben sikerült hasznosítani és így félben is csak saját célra. A patak medri kiállításokat egy tök jól kidolgozott plakát hirdeti, a megjelenésével annak semmi gond, a maradék felületre viszont inkább kevesebb mint több sikerrel tettek ki oda nem illő méretű plakátokat, hát kb. olyan igényességgel mintha mi csináltuk volna. Ha már magunkat akarjuk népszerűsíteni rajta, legalább igényesen tegyük már mindezt. Viszont egyáltalán nem tartjuk jó ötletnek és indokoltnak a felületek saját célra történő hasznosítását, ezért igazán nem érte meg kihelyezni a táblákat. Ha már ott vannak, származzon bevétele belőlük a városnak és legyen már gyakorlati hasznuk is.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Gábor szerint:

    Ez vizuális környezetszennyezés.

  • Dömi szerint:

    Szép a kép.Coca reklámmal, légkondikkal balról, majd egy kresz tábla( ez az egyedüli ártatlan !!), a remek hirdető elem, egy szép villanyoszlop és végül egy ízléses szemetes. Egri panoráma….
    Hasonlót várhatunk a Végvári vitézek szobránál…ahol az Oroszlános ház hátsó fészere dobja fel a körpanorámát…és kúszik be a Dobó tér felőli nézelődők elé is….a panorámába.