Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Eger versenyben van

By 2015. szeptember 10.

Pontosan két évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében indult útjára a „MegszépülAVárosom” kezdeményezés hét építőipari cég részvételével, amelynek keretében egy fővárosi kerület vagy egy vidéki város közterületét újítják fel a cégek. A kiválasztási folyamatot a lakosságra bízza a hét építőipari szereplő, az erre létrehozott weboldalon. Az elmúlt 2 esztendőben Veszprém, és Esztergom lakói lettek gazdagabbak egy-egy felújított közterülettel.

2015. szeptember 2-án újra indult a szavazás, amelyre 2016. január 10-ig várják a voksokat, hogy jövőre ismét megszépülhessen egy város, vagy budapesti kerület közterülete. A városokra a http://megszepulavarosom.hu oldalon lehet leadni a szavazatokat. Az elmúlt 2 esztendőben igazi országos programmá nőtte ki magát a kezdeményezés, hisz több mint 55 ezer embert sikerült összefogásra, szavazásra buzdítani, 130 ezer leadott szavazatot regisztrálni, 24 vidéki város és 23 budapesti kerület vett részt a versengésben. A nyertes városokban pedig egyre több helyi cég áll a kezdeményezés mellé, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a programot.

A hét kezdeményező a (Mapei Kft., RAVAK Hungary Kft., ROLL-LUX Árnyékolástechnikai és Kereskedelmi Kft., ELKO EP HUNGARY Kft., Cetelem Bank Zrt., Bramac Kft., enHome) az „ÉpítkezemFelújítok” társulásba (www.epitkezemfelujitok.hu) tömörülve már hosszú évek óta segíti ötleteivel, tanácsaival, különleges akcióival az építkezőket és felújítókat. Ezzel a programmal arra szeretnék felhívni mindnyájunk figyelmét, hogy felelősséggel tartozunk lakókörnyezetünkért, és a közösség erejét használva, együtt, képesek vagyunk szebbé varázsolni mindennapi életünk színtereit. A tavaly Veszprémben átadott fitnesz eszközök és az idén Esztergomban átadott játszótéri eszközök is ezt a gondolatiságot valósítják meg.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a felújítás idén is kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására, játszótéri eszközök vásárlására és beszerelésére, kerítés felújításra ill. cseréjére, közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására, közterületi szobrok állítására, vagy fitnesz eszközök telepítésére. A nyertes kihirdetését követően pedig a projekt képviselői a nyertes vidéki város vagy budapesti kerület polgármesterével – vagy az esztergomi példához hasonlatosan a közösség bevonásával, szavazattal – közösen döntik el, hogy a település melyik közterülete szépüljön meg.

2015. szeptember 2-a és 2016. január 10-e között lehet ismételten szavazni, a megvalósítási munkálatokra pedig előreláthatólag 2016. április 1. és 2016. július 29. között kerül majd sor.

A programról bővebb információ a http://megszepulavarosom.hu weboldalon, vagy a projekt Facebook oldalán található.