Skip to main content
Szabadidő

Új egri képek a Fentről.hu-n

By 2015. szeptember 21.3 hozzászólás

Idén márciusban fedeztük fel a Fentről.hu archív légifelvételes oldalt, és már ekkor beleszerettünk, pedig itt még csak Eger csücskéről volt feltöltve két kép. Azóta havonta egyszer-kétszer mindig vágyakozva kattintottunk az oldalra, hátha látunk valami újat, míg nem meg is kaptuk, amit szerettünk volna!

Az új feltöltések 1992-ből származnak és iszonyat jó minőségben látszik rajtuk a belváros. Meg a még igencsak félkész Almagyar-domb… Meg a Felsőváros egy része… Nem írnánk többet, érdeklődőknek igazi kincsek találhatóak az oldalon! Nincs más dolgunk, mint megnyitni a Fentről.hu-t, aztán Egerre görgetve kiválasztani egy tetszőleges fotót.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Ez még a régi szép tér! ;-)

  • Balage szerint:

    Régi emlékeket ébreszt, de ma már nekem is az jut eszembe: ez még a bokatörő Dobó tér és Kis Dobó tér,a rozzant Dobó tér 6/a irodaház és a csodás Stella,a híd nélkül. Ez még a Centrum parkoló,meg a lerohadt Szúnyog-köz és a méltatlan állapotban lévő Minorita templom, Irgalmas kápolna, vizes Kálvin-ház és így tovább. Amúgy pedig szívesen böngészem a régi fotókat,családi élményekről szóló képeket,de bizony,nagyon kellett a felújítás és átalakítás,még ha nem is hibátlan. Semmi sem az. Erre a képre ránézve most már csak az jut eszembe,hogy úgy kellett Egernek ez a belvárosi rehabilitáció,mint egy falat kenyér. Jó,hogy megtörtént és a változás pezsgést,életet hozott a korábban már kora este kihalt belvárosba.

  • Balage szerint:

    Amúgy 92 különösen kedves dátum az életemben… :)