Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Legalább 22 kamerával bővül idén az egri térfigyelő rendszer

By 2015. szeptember 26.One Comment

Tovább bővül Egerben a közterületi térfigyelő kamerarendszer. A Közgyűlés szeptember 24-i ülésén döntött a közterületen elhelyezett képfelvevőkről szóló önkormányzati rendelet módosításáról. Az éjjel látó, folyamatosan rögzítő képfelvevő-rendszer bővítésének célja az egri polgárok biztonságérzetének és az egri közterületek jó közbiztonságának szolgálata, a rendőrség bűnmegelőzési munkájának segítése, valamint a közterületi értékek védelme.

A kamerákat elsősorban a lakossági és képviselői igények, valamint a Közterület-felügyelet és a rendőrség jelzései alapján helyezik ki, valamint mobil képfelvevőket is működtetnek a rendszerben. Fokozott figyelmet fordítanak a kamerarendszer bővítésénél a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre és azok környékére, hiszen a városban az utóbbi időben – végtelenül sajnálatos módon – elszaporodott az illegális szemétlerakás.

Habis László polgármester a napirend tárgyalásakor hangsúlyozta: a 2015-ös évben legalább 22 kamerával bővül az egri hálózat, minden körzetbe került legalább egy képfelvevő. Ezek telepítésénél négy dolgot kell figyelembe venni: a helyszín adottságait, a körzet képviselője által javasoltakat, a rendőrszakmai szempontokat és a közterület-felügyeleti feladatok ellátását.

Az egri térfigyelő rendszer működtetése és bővítése során Eger Önkormányzata mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el: a Közterület-felügyelet a képfelvevők elhelyezéséről és a kamerák által megfigyelt közterületről tájékoztatja a rendőrséget, valamint ezeket az adatokat közzétesszük az eger.hu oldalon. Közterületet megfigyelés alá vonni kizárólag a Közgyűlés jóváhagyásával lehet. A kamera által megfigyelt területre belépő személyek figyelmét jól felismerhető tájékoztató táblával hívjuk fel erre. A zárt rendszerben működő kamerarendszer képét kizárólag a Közterület-felügyelet és a rendőrség tekintheti meg.

Szólj hozzá! One Comment

  • Vékony Tibor szerint:

    Jó lenne, ha jutna a Leányka útra is. A főiskolás foglalkozású állatok rendszámokat törnek, kukát borogatnak, autókat tesznek keresztbe az úton, nyilvános wc-nek használják a kapukat, stb.