Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Időről időre újjávarázsoljuk a megújult belvárosi utcákat és tereket

By 2015. szeptember 30.

Szeptember 23-án, szerdától folytatódik a felújított belvárosi járófelületek nagynyomású tisztítása, melyet az előírt technológiával, rendszeresen végez a Városgondozás Eger Kft.

A célra az önkormányzati társaság egy speciális berendezést használ, melyet önerőből alakítottak át úgy, hogy egy kísérő autóból víztartállyal és szivattyúval tudják biztosítani a folyamatos víz-utánpótlást.

Jakab Zoltán ügyvezetőtől megtudtuk: a gép naponta 300 m2 felületet képes újjá varázsolni, így a megújult belvárosi utcák és terek tisztítása – időjárás függvényében – kb. két hetet vesz igénybe. Egyelőre csak vízzel takarítanak, ám – amennyiben egyes helyeken a szennyeződések miatt ez indokolt – az előírásoknak megfelelő, speciális mosó adalékot is alkalmaznak.

Miután a művelet zajhatással jár, a munkavégzést a Városgondozás Eger Kft. a normál munkaidőhöz igazította. Kérjük az érintett lakosok és a járókelők megértését, türelmét.

A mellékelt fotók szemléltetik a munkavégzés folyamatát és megmutatják azt is, hogy a berendezés használata előtti és a tisztítás utáni állapot között milyen különbség van.