Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Indul az „EIZP” tehetségkutató nyerteseinek turnéja

By 2015. szeptember 30.

A Silver Soul nevű rock együttes nyerte az Eger Önkormányzata által gondozott Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) 2015. május 31-én megrendezett tehetségkutató versenyét, a közönségdíjas pedig az Our Trip nevű banda lett. Jutalmuk egy turnésorozat, amely október 3-án, szombaton indul, ugyanakkor a fiatalok „bemelegítésként” már felléptek a Bolyki Pincészet rendezvényközpontjában megtartott Robotkrumpli Fesztiválon, szeptember 11-én.

Rázsi Botond alpolgármester sajtótájékoztatón ismertette a szombaton startoló turné állomásait. A fiatalok Kalocsán, Nyíregyházán, Miskolcon és Budapesten koncertezhetnek, ám október 2-án, pénteken még Egerben is szórakoztatják a helyi fiatalokat a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által szervezett, hagyományos Drogprevenciós Napon. A turné közben – október 23-án – a tehetségkutatón győztes zenekarok „útba ejtik” az egri Gödör Klubot is. A koncertsorozat költsége 600 ezer Ft, melyet az EIZP keretéből finanszíroz Eger Önkormányzata.

Az Egri Ifjúsági és Zenei Program másik feladata, hogy pályázati alapon támogatást biztosítson a könnyűzenét játszó, amatőr együtteseknek. A program keretében támogatható tevékenység a koncertek szervezése, próbahely bérlése és hangfelvételek készítése.

Rázsi Botond elmondta: az első két pályázati kiírásra 31 beadvány érkezett és a kuratórium összesen 2,9 millió Ft felosztásáról döntött, az alábbi megoszlásban: 15 koncertszervezési, 5 próbahely-támogatási és 11 hangfelvétel-készítési beadványt részesítettek támogatásban. Az EIZP Szabó Attila Kossuth-díjas egri zenész által vezetett kuratóriuma az összesen 4 millió Ft-os költségvetési keret fennmaradó részére várhatóan október végén írja ki a harmadik pályázatot.

Silver Soul

Silver Soul

Our Trip

Our Trip