Skip to main content
Ötlettár

Nyilvános mosdó lehetne az üres üzletekből

By 2015. október 1.3 hozzászólás

Mindig szúrták a szemünket a Stadion és Deák Ferenc utcák kereszteződésében álló üzletek, kevés ennél indokolatlanabb városképromboló dolog van ugyanis a környéken. A szemközti beton tízemeletes sem túlzottan illik ugye a villasor hangulatába, de azt legalább lakják, ergo legalább van valami funkciója, még ha csúnyán is tölti be azt. Az üzleteknek viszont semmi értelme, évek óta vergődik az épület, bármilyen profillal próbáltak ott szerencsét, előbb-utóbb minden bezárt. Jelenleg a 4 helyiségből 3 kiadó, egyben egy relatíve frissen nyílt használt ruhás működik.

DSC_0429 DSC_0430 DSC_0431

Ha nem városi tulajdonban van az épületrész (és valószínűleg nem abban van), minden bizonnyal akkor is könnyen meg lehetne venni, hiszen a gazdája feltehetőleg örömmel szabadulna a mostohagyerekétől. Nehéz elképzelni legalábbis, hogy valaki örülne egy hasznosíthatatlan ingatlannak, ami így csak viszi a pénzt a háztól. Miután önkoris tulajdonban lenne az ingatlan, mi szívünk szerint lebontanánk az egészet és beparkosítanánk a helyét, mintha mi sem történt volna, kapva így egy tök szép utcasarkot, háttérben egy bár nagyon felújításra szoruló, de impozáns villaépülettel.

Ha a lebontás nem játszik, akkor pedig nyilvános mosdó kaphatna helyet a mostani ürességtől kongó térben. Egy külső felújítás is sokat dobna már a hangulaton, ha meg funkciót (ráadásul ilyen nemes funkciót) kapna a ház, egészen megbékélnénk vele. Egy mosdóhoz egyébként minden adott, az épületben víz, gáz és áram is van, ennél többre aligha van szükség egy mosdó nyitásához. Gondoljunk csak bele, mennyire a szívükbe zárnának a vasúttal érkezők minket, amikor az állomástól alig 10 percre egy jól felszerelt, tiszta (esetleg zuhanyzós és már tényleg ne adja az ég, de értékmegőrző szekrényes) mosdóba botlanának!

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Gabi szerint:

    Álmodozz csak! Az „egy bár nagyon felújításra szoruló, de impozáns villaépülettel” kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy AZ önkori tulajdon, de évekig ázott (vagy még mindig ázik?) a fala, mert nem voltak képesek megjavíttatni, kicseréltetni az esőcsatornát. Jól látható is a járdáról, az a fal van a téglákig lecsupaszodva emiatt. Arról nincs egy fotója valakinek?

  • Láss, láss, ... szerint:

    A JÓISTEN MINEK ,, ADTA ,, AZ EMBER NYAKÁRA A FEJET – HOGY HASZNÁLJA – A KÖZ ÉS NEM AZ ÖNÖN ÉRDEKÉBEN DE SAJNOS M-ORSZÁGON A DEMOKRATÁK LEHET HOGY AZOK – NÉVLEGESEN – DE HOGY KERESZTÉNY ??? MIVEL A 10 PARANCSOLATOT SEM TUDJÁK – CSAK SZÓBAN ??? GYAKORLATBAN !!!!!!! ??? DE SAJNOS EZ MÁR 1 POL. MENTES ,, AKÁRMIN ,, BÜN !!!! ?????