Skip to main content
Fejlesztés

November közepére készül el az új belvárosi illemhely

By 2015. október 16.2 hozzászólás

Míg a TV Eger a házi készítésű szennyvíziszapunk hasznosításáról tudósított az egyik videójában, mi az új belvárosi illemhellyel kacsintottunk össze itt a blognál, hát valamiért ilyen nap a mai.

A belvárosi rehabilitáció keretében elbontották ugye Eger legfelvállalhatóbb köztéri mosdóját, erről itt ejtettünk pár szót anno. Laport becenevű olvasónk már ide is bemásolta a Heol egyik cikkének egy részletét, mégpedig, hogy: „Nem marad sokáig nyilvános illemhely nélkül a Dobó tér közvetlen környéke – tudtuk meg Oláh Istvántól, a megyeszékhely városfejlesztési irodájának szakemberétől. A közhasználatú szociális blokknak nevezett létesítmény a tervek szerint két ütemben épül majd meg a Gerl Mátyás utca 6. szám alatt, a ház árkádos szakaszának a végében. Az első ütemben a WC-t és szociális blokkot hozzák létre. A kivitelezés közbeszerzési eljárást követően indulhat, s ha jól alakulnak a dolgok, még az idén elkészülhet. Jövőre a létesítmény másik része, egy öltöző épülhet meg. Ezt a közeli Dobó téren tartott rendezvények fellépői használhatják majd. Azt már nem a hivatal munkatársától tudjuk, inkább csak szóbeszéd, hogy további belvárosi illemhely létesítését is tervezik az Egészségház utcában, a Kertmozi környékén”.

Az árkádok alól nyílik majd az új illemhely

Most úgy néz ki, hogy tényleg az idézetben leírtak valósulnak meg, a város egyik közzétett szerződéséből ugyanis az derül ki, hogy november közepére el kell készülnie az áhított helyiségnek. Történetesen a Gerl Mátyás utca 6. szám alatt. Jól időzítettek egyébként az illetékesek, sikerült megvárni a dologgal a turisztikai szezon végét, ez mindenképp ügyes húzás volt egy turizmusából élő városnál. Sebaj, ez már a múlt, nézzünk csak előre és lássuk, hogy jövőre várhatóan már egy csilli-villi mosdóval örvendeztethetjük meg a főterünk környékén szorult helyzetben lévőket. Az új egység mintegy 19 és fél millió forintból készül majd el. Érdeklődőknek alább mellékeljük a szerződést is.

H I R D E T M É N Y

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklete III. Gazdálkodási adatok 3. pontja, valamint a közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével kapcsolatos szabályokról szóló 44/2003. (XI.28.) EMJV Kgy. Rendelet 7. §-a alapján – az önkormányzat vagyonával történő gazdálkodással összefüggésben – alábbiakat teszi közzé:

1. Szerződés típusa: Építési beruházás

2. Szerződő felek:

Megrendelő: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
3300 Eger, Dobó tér 2. sz.

Vállalkozó: J. P. 98 Fűtéstechnika Kft.
3300 Eger, Sas út 31.

3. Szerződés tárgya: Eger, Gerl M. u. 6. sz. alatti épületben közhasználatú szociális blokk kialakítása

4. Szerződés nettó értéke: 19.640.176,- Ft, azaz tizenkilencmillió- hatszáznegyvenezer- százhetvenhat forint

5. Kivitelezés befejezése: aláírástól számított 45 nap

6. Szerződéskötés ideje: 2015. október 2.

Tuza Róbert
irodavezető

 

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Gábor szerint:

    Ez jó hír! Remélem, az árkád átjárható is lesz a Gárdonyi tér és a Dobó tér között!

  • Egy Egri szerint:

    És én még vendéglátó helyeket, kávézó, fagyizó, borozó lehetőséget képzeltem a nyáron is hűvös árkád alá, a patak mellé.A hajdani Ételbárt már nem is említem, mint olcsó és gyors étkező helyet. (lásd korábbi hozzászólásomat). Szemben a jól fotózható Végvári térrel. Óh én kis naiv !!!!