Skip to main content
Közlekedés

Javítják a nyelvtanilag hibás közterületeink neveit

By 2015. október 28.2 hozzászólás

Október 29-én szavaz a Közgyűlés néhány külterület elnevezéséről, érdeklődőknek már ehhez is ajánlunk egy linket (kattintás után letöltődik a tömörített napirendi pont!), de lényegében csak annyiról van szó, hogy hivatalosan is megkapják a mindenki által használt neveiket ezek a területek. Papíron is Paphegy-dűlő lesz a Paphegy-dűlőből, Agárdi-dűlő az Agárdi-dűlőből, ilyenek.

A város szempontjából a belterületek talán érdekesebbek, a napirendi pont öt közterület nevének javítását is tartalmazza ugyanis. Ezek annyiból állnak mint amikor általános iskolában a magyar tanár kijavítja a dolgozatokat, egybeírási gondokra, ékezet hibákra és kisbetű-nagybetű dilemmákra kell gondolni. Annyi különbséggel, hogy itt nem papírlapon, hanem utcanév táblán van az elírás. Az önkormányzat az alábbi közterületek neveit kívánja kijavítani:

1./ Andrásbíró utca  helyett András bíró utca;

2./ Kis-eged utca helyett Kis-Eged utca ;

3./ Nagy-eged utca helyett Nagy-Eged utca;

4./ Rózsásdülő utca helyett Rózsásdűlő utca;

5./ Zugó utca helyett Zúgó utca.

A Rózsásdűlő utca

Ahogy a folytatásban írják:  „A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 13/A. §-a alapján a költözéssel nem járó lakcímváltozás esetén a címváltozásnak megfelelő személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolványt a címváltozás szerinti lakó vagy tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal hivatalból állítja ki és kézbesíti a polgár részére. Az ingatlan cím adataiban történt változás automatikus adatátvétel útján válik az ingatlan-nyilvántartás (Földhivatali nyilvántartás) részévé.

A közgyűlési határozat végrehajtása során a hivatal  gondoskodik a utcanév táblák cseréjéről.”

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Laci szerint:

    Esetleg a Breznai Imre u. -> Breznay Imre u.?

  • Láss, láss... szerint:

    De az se volna hátrány sőt …. ha az utca valamelyik végére kitennék a táblát hogy mi a neve , és helyesen , hogy a nem ismerős vagy a nem ide valósinak ne kelljen bemenni pl. a ut közepéig vagy addig ahol talál ,, valamit,, nevet – de ezt már az önk. illetékese is kitalálhatta volna súgás nélkül.