Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Megújultak a Technika háza fogorvosi rendelői

By 2015. október 30.

A „Fogorvosi rendelők fejlesztése Egerben, a Technika Házában” ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0021 azonosítószámú projekt keretében Eger Önkormányzata 56.649 millió Ft támogatás nyert el pályázaton, valamint saját erőből 3.1 millió Ft-ot tett hozzá az így összesen csaknem 60 millió forintos beruházáshoz.

Az idén áprilisban induló felújítás Eger város fogászati alapellátásának fejlesztésére irányult, szem előtt tartva az akadálymentesítési és az energiahatékonysági szempontokat. Az elnyert támogatásból új külső nyílászárót kaptak a Technika Háza I. emeletén található fogorvosi rendelők. A projekt eredménye, hogy a babakocsisok és kerekesszékesek is gond nélkül juthatnak el a rendelőkhöz és a röntgenhez, s emellett egy akadálymentes mosdót is kialakítottak az épületben.

A fejlesztési program keretében eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt, így a jövőben még korszerűbb kezelőegységek, sterilizálók és fóliahegesztő készülékek segítik Egerben a minőségi fogászati ellátást.

A beruházás során Eger Önkormányzata saját erőből oldotta meg a Technika Házában üzemelő valamennyi rendelő (sportorvosi, neurológiai és kardiológiai rendelők) külső nyílászáróinak cseréjét. A munkálatokat az orvosokkal és a társasházzal szoros együttműködésben, az előre meghatározott ütemterv szerint végezte a kivitelező.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.