Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Ők Eger város középiskolás ösztöndíjasai a 2015/16-os tanévben

By 2015. október 30.

Tíz középiskolás diák nyerte el az „Eger Város Ösztöndíjasa” címet 2015 őszén az előző tanév II. féléves eredménye és a benyújtott pályázatok alapján. A Közgyűlés október 29-i ülésen a fiatalok Habis László polgármestertől vették át a támogatásról szóló oklevelet.

A támogatás 10 hónapon keresztül havi 10.000 Ft-os ösztöndíjból, valamint egyszeri, 100.000 Ft-os támogatásból áll. Az „Eger Város Ösztöndíjasa” program célja, hogy segítsen a tehetséges egri diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le.

Az egyösszegű, 100 ezer Ft-os hozzájárulást az alábbi feltételekkel fizeti ki a város a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak: a diáknak igazolnia kell, hogy az érettségi vizsga évében felsőfokú oktatási intézménybe felvételt nyert és megkezdte a tanulmányait, vagy a szakmunkás képesítés megszerzését követően 90 napon belül képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.

(Eger Önkormányzata legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.)

Eger Város Ösztöndíjasai – 2015/16-os tanév, középfok:

 

Ssz.

 

Tanuló neve

 

Intézmény neve/szak

1. Beksi Anna Dorottya Dobó István Gimnázium
2. Gyönki Bendegúz Neumann János Középiskola és Kollégium
3. Havassy Dóra Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
4. Juhász Réka Rebeka Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
5. Kelemen Anikó Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
6. Lakatos Veronika Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
7. Molnár Ágnes Dobó István Gimnázium
8. Nagy Gergely Dobó István Gimnázium
9. Petróczki Dalma Neumann János Középiskola és Kollégium
10. Telek Gergő Dobó István Gimnázium