Skip to main content
Közlekedés

Visszagyorsulnak a pesti vonataink

By 2015. november 9.

Még augusztus végén írtunk arról a szomorú történetről, hogy lelassulnak az Eger és Budapest között közlekedő vonatok – a változás egyetlen pozitívuma az volt, hogy mindezt csak pályafelújítás miatt tették. Most elérkeztünk a gyötrelmes időszak végéhez, november 18-ától (akkortól, amikortól az új vonataink is felveszik a munkát) ismét a régi menetidő alatt juthatunk el a fővárosba.

mav-start

Ez azt jelenti, hogy a közvetlen vonatok közül az első (4:38-kor induló) 2 óra 42 perc alatt, az utolsó (19.04-kor induló) 2 óra 2 perc alatt, a többi (a két időpont között minden páratlan óra 4 perckor induló) pedig 1 óra 56 perc alatt repít minket a Keleti pályaudvarra.

Ha vissza is szeretnénk jutni, az valamivel gyorsabban megy majd, a közvetlen vonatok közül az első (5:00-kor induló) 2 óra 10 perc alatt, az utolsó (19:00-kor induló) 2 óra 25 perc alatt, a többi (a két időpont között minden egész páratlan órában induló) pedig 1 óra 50 perc alatt hoz minket vissza szeretett megyeszékhelyünkre.

Egy jegy ára változatlanul 2 725 forintba kerül a közvetlen vonatainkra, már persze ha szomorú sorsú teljes jegyes utasok vagyunk. Ha valamivel boldogabb diáknak tudhatjuk magunkat, akkor például ennek az árnak csak a felét kell kifizetnünk.