Skip to main content
Közlekedés

Már használható a Külsősor utca melletti kerékpárút

By 2015. december 1.2 hozzászólás

Bár a várost hosszában átszelő kerékpárút építésének határideje november 15-e volt, a munka még napjainkban is zajlik. Igaz – és ez jó hír nagyon – már csak egy szakaszt nem lehet használni, mégpedig a Tűzoltó tér és Mária utca közöttit, a többi részen már végig lehet tekerni. A közelmúltban megnyitották a lajosvárosi, Külsősor és Vincellériskola utcák közti szakaszt is.

A jelentős szintkülönbség miatt ennek a résznek a kérdése volt az egyik legnehezebb a munkában, a tervezők végül azt álmodták meg, hogy a kerékpárutat felhozzák a négysávos út mellé, a járdát pedig lent hagyják az eredeti helyén. A kialakítás eléggé elnyúlt, november végére viszont mindkét oldal elől elvették a kordonokat, így már áttekerhető ez a szakasz is. Teljesen kész ugyan még nincs, de már csak a járda felőli korlát kiépítése van hátra. A biciklizést a szomszédos útépítés nehezíti még jelenleg, jócskán került föld a kerékpárútra is, így arra járók csak óvatosan ismerkedjenek az új lehetőséggel.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Garai Balázs szerint:

    Tegnap végig tekertem az Eger táblától a Dobó térig.Okés volt minden.Nem volt akadály.

  • Patrik szerint:

    Kicsit ez a rész is visszafejlődött korábbi önmagához képest. A külsősor útnál eddig volt akadálymentesített rész, az az átalakításnál megszűnt, illetve a járda rész a külsősor nagyváradi között sehol sincs akadálymentesítve! Itt is lehet majd a bicikliúton kerülgetni a babakocsisokat mint a cseboxban hurrá!