Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Megnyitotta kapuit az Egri Műjégpálya

By 2015. december 1.

Megnyitotta kapuit az 1200 m2-es műjégpálya az egri Érsekkertben (a salakos futballpálya területén). Mint a november 30-án tartott helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott: idén már „nem nulláról kellett elkezdeni az építést”, így – adventi ajándékként – hamarabb birtokba vehetik az egriek a fedett, minden szükséges kiegészítő szolgáltatással rendelkező létesítményt.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester hangsúlyozta: az egriek láthatóan szeretik a téli sportokat, Eger Önkormányzata ezért örömmel vállalja a feladatot, hogy anyagi forrásokkal is hozzájáruljon a tartalmas és egészséges szabadidős tevékenységéhez. A város azt a célt, hogy az egri fiatalok – testnevelés órák keretében – a délelőtti órákban igen kedvezményesen korcsolyázhassanak, 2 millió Ft-tal támogatja, s ehhez kapcsolódóan a szolgáltató sem emelt árat az elmúlt szezonhoz képest. A pénztárcabarát jegyárakkal és a korcsolyaoktatással a lehető legszélesebb körű egri közönség, több korosztály számára kívánjuk megteremteni a sportolás, szórakozás lehetőségét. A fenti célokhoz jó minőségű pályát és szolgáltatásokat biztosítunk, a város közkedvelt, nagyon jól megközelíthető pontján, az Érsekkertben.

Eger sportért felelős alpolgármestere hozzátette: idén is lesz a belváros szívében egy kisméretű, kimondottan a legapróbbaknak szánt 275 m2-es korcsolyapálya, melyet december 11-étől látogathatnak a családok a Gárdonyi téren. A mini pálya a téli tanszünetben működik majd, igazodva a gyermekes családok programjaihoz. A mini-pálya kialakításához és üzemeltetéséhez az önkormányzat 3 millió Ft-tal járul hozzá.

Somogyi Zoltán az üzemeltető vállalkozás képviseletében elmondta: az elmúlt télen magasan 20.000 fölötti számú belépőt regisztráltak. A mindennapos testneveléshez kapcsolódó csoportos diákjeggyel 8.000 fiatal lépett jégre. Hozzátette, hogy a december-januári időszak teljes teltházzal futott az egri létesítményben, s az iskolai csoportok még februárban is maximálisan kihasználták a délelőtti időszakokat. A jégkorongosként is ismert Somogyi Zoltán kifejtette: az egri amatőr felnőtt hokicsapat heti két alkalommal, zárás után sportol a műjégpályán és – vélhetően januárban – megtartják a Bódis Zsolt Emléktornát. Az utánpótlás jégkorongozók a tervek szerint általában hétvégeken, a nyitás előtti időszakokban tartják majd az edzéseket.

A NYITVA TARTÁSRÓL ÉS A KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOKRÓL

Az érsekkerti műjégpálya hétfőtől csütörtökig 8.00 – 20.00-ig, pénteken 8.00 – 21.00-ig, szombaton és vasárnap pedig 9.00 – 21.00-ig várja a vendégeket. Kiegészítő szolgáltatásként korcsolyaköszörülés (élezés) és korcsolyakölcsönzés, valamint minden, a jégpályákon ismert igényt kielégítő büfé áll a csúszni vágyók rendelkezésére. Hétvégén „korisuli” várja az egrieket, ahol egyaránt lesz oktatás a gyermekek és a felnőttek részére is.

A műjégpálya üzemeltetésének legfontosabb célja idén is az, hogy a téli sportot kedvelő egriek minél szélesebb köre tölthesse hasznosan szabadidejét a hideg napokon. Fontos, hogy legyen a városban egy hely, ahol elérhető áron, kiváló körülmények között hódolhatnak kedves időtöltésüknek. Fontos számunkra az is, hogy egri gyermekek ezrei jussanak el a mindennapos testnevelés keretében a jégpályára, megismerkedjenek a mozgásnak ezzel a formájával is, kipróbálhassák a korcsolyázást, mint remek, egészséges téli időtöltést.