Skip to main content
Fejlesztés

Így néz ki az új belvárosi illemhely

By 2015. december 8.8 hozzászólás

December 3-án adták át az új belvárosi illemhelyet a Végvári vitézek terével szembeni árkádos folyosón – ettől ügyesebben sajnos nem lehet leírni az elhelyezkedését, szegénynek nem igazán van ugyanis címe. Természetben a Gerl Mátyás utca 6. szám alá épült, de ez becsapós, mert ez az utca pont a háztömb másik oldalán van, így aki ott keresi az egységet, könnyen elszomorodhat. Mindegy, mi javasolnánk, hogy nevezzük el a folyosót mondjuk Toilett köznek, de sajnos ritkán kérdeznek meg minket ilyen ügyekben, így világmegváltó gondolatainkat meg kell tartanunk magunknak. Lényeg a lényeg, hogy már újra van egy felvállalható illemhely a belvárosban, erről mutatunk alább pár képet Habis László facebookos feltöltéséből.

A toilett, ahogy ezt így szigorúan két t-vel írják az ajtón, minden nap reggel nyolctól este nyolcig lesz nyitva a főtér szomszédságában, használatáért 100 forintot kell fizetni. Ez trükkös, mert a lefóliázott ajtón nem utal az árra semmi, belépés után egy high-tech megoldásnak számító nénivel találjuk szemben magunkat, aki fölött ragasztva – de legalább két nyelven – látjuk az árat. Az egységben férfi, női és mozgássérült WC létesült, emellett egy pelenkázót is kialakítottak az anyukák nagy örömére. Külön örömteli az anyukák mellett már nekünk is, hogy a mintegy 25 millió forint értékű munka keretében újrafestették a folyosót és megcsinálták a szakasz járdáját is, ami városképileg is fontos beavatkozás volt. A munkát a tervek szerint a jelenleg felvállalhatatlan Bródy Sándor utcai egység korszerűsítése követi majd, ezer éven belül pedig akár a Bajcsy-Zsilinszky utcai földalatti illemhelyet is újra használhatóvá teszik. Ez azonban még a távoli jövő, egyelőre örüljünk az eddig elkészült munkának, ami ráadásul még csak az első ütem volt, a folytatásban egy öltözőt is terveznek építeni a jelenlegi egység mellé, amit a főtéren fellépők használhatnak majd.

Aki képes volt ilyen sokáig olvasni egy illemhelyről, ő már csak elismerésünk jeléül is megkapja a korábban megígért képeket. A forrás, ahogy már mondottuk, polgármesterünk volt.

Szólj hozzá! 8 hozzászólás

  • A turistáknak elég lesz az „árkádos folyosó”, mint útbaigazítás, úgyse tudják, hol a Gerl M. utca…

    • Kazinczi Ildikó szerint:

      Javítsatok ki ha tévedek. Nekünk egrieknek ez a „Lábasház” :) Évtizedek óta így ismerem. Ha a Fősuli, bocs EGYETEM!! mögöttit felújítják,nem tudjuk elsütni az elég régi viccet,amikor megkérdezik a turisták:-” Itt mi van?” Előszeretettel mondjuk,hogy az egri metró lejárata. :)

  • Henka szerint:

    Így néz ki, de meddig.

  • Láss...... szerint:

    Igérem csak vicc….cccc…..Eddig szegény végvári vitézekre haragudtak mert a – ,, popsijukat ,, – arra forditatta a szoborcsoport akkori beálitója – de addig – addig üléseztek …..találunk nektek olyan helyet hogy a megvert török csapatnak – bárcsak ma a focistáink is vernék vállogatott szinten és a szombati sorsoláson kerüljük el őket – ne kelljen messzire menni alsót cserélni ,,,,,,, de minden vicccccc-nek a fele sem igaz !!!!!!

  • Lakatos Dávid szerint:

    turisták figyelmébe + wc felirat

  • i A folyosó két végén világító táblákat kellene kihelyezni!

  • Nagyon jó, hogy végre elkészült ! Azért rendezvények alkalmával az este 8-ig tartó nyitva tartás szerintem kevés!

  • MIMI szerint:

    Na végre ! Ez már valami ! Viszont kellene egy piktogramos irányító tábla- Lakatos Dávid javaslata- a Dobó tér felőli sarkon lévő oszlopra és ugyanígy kellene egy útbaigazító tábla a Gárdonyi tér felől is. (A retrós WC-és néni pedig nem hinném, hogy sokakat zavar, viszont mindig tud takarítani !)